Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Náročná alpská etapa by mohla zdramatizovat souboj o krále hor

Gap - Ani dnes si jezdci neodpočinou. Organizátoři na peloton Tour přichystali další náročnou alpskou etapu, na níž se skrývá hned sedmička vrchařských prémií, jedna dokonce nejvyšší kategorie HC. 18. etapa by mohla být jednou z posledních příležitostí zaútočit na žlutý trikot dosud suverénního Chrise Frooma a zdramatizovat by se mohl i souboj o krále hor.

Profil 18. etapy Tour de France
zdroj: Letour.fr

Začátek 186 kilometrů dlouhé etapy z Gapu do Sant Jean de Maurienne definuje neustále střídání těžkých stoupání a krátkých sjezdů, na jezdce na prvních 100 kilometrech čeká pětice vrchařských prémií třetí a druhé kategorie. Následuje prudký sjezd z Col de la Morte, po němž přichází sprinterská prémie a další šance pro Petera Sagana zvýšit náskok v čele bodovací soutěže.

Nejtěžší stoupání dne však teprve přijde. Závodníci se vyšplhají do 1 924 metrů na Col du Glandon, po němž následují další dva těžké sjezdy až do cílového města. Profil trati vybízí k tomu, abychom opět viděli dva závody v jednom dni – souboj uprchlíků o etapové vítězství a zároveň i klání Chrisse Frooma s jeho nejbližšími soupeři v přetahované o žlutý trikot, který lídr týmu Sky zatím neohroženě hlídá.

Především na stoupání na nejvyšší vrchol dne a v následném stoupání by mohla přijít příležitost k útoku na dosud suverénního Frooma. Před dneškem by měli zbystřit i cyklisté usilující o puntíkatý trikot v čele Joaquimem Rodríguezem, protože ve hře bude 46 bodů do soutěže o krále hor. Otázkou je, nakolik bude o udržení puntíkatého dresu usilovat Chris Froome, který momentálně hodnocení vrchařské soutěže vede s 9bodovým náskokem na španělského závodníka.

*** Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot, Rafal Majka** Nairo Quintana, Chris Froome, Alberto Contador* Ryder Hesjedal, Warren Barguil

Průběžné pořad Tour de France - 17. etapě:

 1. Froome (Brit./Sky) 69:06:49, 2. Quintana (Kol./Movistar) -3:10, 3. Valverde (Šp./Movistar) -4:09, 4. Thomas (Brit./Sky) -6:34, 5. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) -6:40, 6. Gesink (Niz./LottoNL) -7:39, 7. Nibali (It./Astana) -8:04, 8. Frank (Švýc./IAM Cycling) -8:47, 9. Mollema (Niz./Trek) -11:47, 10. Barguil (Fr./Giant) -13:08, ...22. Kreuziger -44:34, 31. Bárta -1:03:01, 88. Štybar -2:07:03, 89. König -2:07:07.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 18. etapy Tour de France 2015
Zdroj
ČT sport, ČTK, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články