Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

König i Kreuziger pojedou Tour, závod tak absolvují čtyři Češi

Praha - Leopold König i Roman Kreuziger se objeví v pelotonu Tour de France. Jejich týmy Sky a Tinkoff-Saxo je zařadiy do svých nominací pro závod. Tour de France začíná 4. července a oba závodníci se připojili k již potvrzeným Janu Bártovi a Zdeňku Štybarovi.

Leopold König
zdroj: ISIFA/AFP autor: LIONEL BONAVENTURE

Pro Königa půjde o čtvrtou Grand Tour. V jejich celkovém pořadí se neustále zlepšoval. Postupně okusil Vueltu (2013), kde skončil devátý, loni na Tour byl sedmý a letos už absolvoval i Giro. To rozjížděl jako pomocník Richieho Porta, po jeho odstoupení však převzal pozici lídra a dojel šestý. "Tour de France podruhé! A druhá Grand Tour v tomto roce! Jsem pyšný, že jsem se do nominace Sky dostal," jásal König.

Vedle druhého muže nedělního hromadného závodu na mistrovství republiky Königa a lídra Frooma se do nominace týmu Sky dostali i Geraint Thomas, Peter Kennaugh, Ian Stannard, Luke Rowe, Porte, Nicolas Roche a Wout Poels. "Beru jako obrovské privilegium, že mě bude tento rok na Tour de France podporovat takhle silný tým," pochvaloval si Froome. "Už se těším na Grand Départ," vyhlížel start závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
König: Budu spokojený, když budu ve vítězném týmu

Kreuziger má za sebou už 12 závodů Grand Tours. Na "Staré dámě" se dosud představil pětkrát, z toho třikrát dokončil ostře sledovaný podnik v první desítce. Právě na Tour de France také dosáhl na jeden z nejcennějších výsledků kariéry, když tam před dvěma lety dojel celkově pátý, stejně jako na Giru d'Italia 2011.

"Jsem rád, že se na Tour po roční pauze vrátím. Na ročník 2013 mám velmi dobré vzpomínky, ale letošní Tour bude úplně jiná. V osobě Alberta máme jednoznačného lídra, který je daný celou sezonu, a jeho úspěch je absolutní prioritou. Proto nemáme žádný plán B, jen plán A s Albertem," uvedl Kreuziger.

V nominované devítce, která má dotáhnout Contadora k vytouženému doublu v jednom roce po triumfu na nedávném Giru, figuruje rovněž slovenský spurtér Peter Sagan, jenž v Žilině na společném mistrovství ČR a SR závod s hromadným startem vyhrál. Dalšími členy týmu budou Rafal Majka, Michael Rogers, Ivan Basso, Daniele Bennati, Michael Valgren a Matteo Tosatto.

"Naším hlavním cílem je samozřejmě Albertovo celkové vítězství. Na to se soustředíme především. A k tomu navíc budeme podporovat Petera, aby vyhrál etapy, kde to jen bude možné. Bude záležet na situaci," nastínil sportovní ředitel Steven de Jongh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články