Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Froome: Teď bude na ostatních jezdcích, aby se v horách předvedli

Paříž - První týden závodu je minulostí a závodníci hodnotí, jak si v průběžném pořadí stojí. Tím, kdo si na průběh Tour nemůže zatím vůbec stěžovat, je Chris Froome. Úvodní etapy mu podle předpokladů měly dělat problémy - on je však, na rozdíl od většiny soupeřů, zvládl bez chyb.

Chris Froome
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yorick Jansens

Týmu Sky v časovce těsně uniklo vítězství, v cíli byli závodníci v černém (a žlutém) o jedinou vteřinu pozadu. "Nemůžeme z toho být zklamaní. Pro náladu v týmu by vítězství samozřejmě bylo důležité, ale důležitější je, že jsme udrželi žlutý dres a nahnali nějaké vteřiny na většinu našich soupeřů. S tím musíme být spokojení," řekl Froome v cíli.

S prvním týdnem závodu nemůže být Froome nic jiného než spokojený. Zvládl všechny nebezpečné etapy - na rozdíl od soupeřů. "Začátek se nám povedl tak, že se nám o tom ani nesnilo. Nic jsem neztratil, naopak jsem během úvodního týdne získal čas. To nás staví do skvělé pozice," řekl. "Není na mě teď žádný tlak v tom ohledu, že bych musel něco stahovat. To je nyní na ostatních jezdcích, aby se o něco snažili. Pro nás to teď znamená spíš defenzivní taktiku," dodal.

Popsal i svůj pohled na ostatní rivaly, ke kterým musí počítat i Tejaye van Garderena. "Od začátku jsem říkal, že si na něho musím dávat pozor. Dařilo se mu už na Dauphiné, takže myslím, že od něho můžeme čekat něco podobného. Samozřejmě, ostatní jako Nibali nebo Quintana už ztratili docela dost času, takže na nich bude tlak, aby něco předvedli v horských etapách," uvedl.

Zvlášť se zastavil u Vincenza Nibaliho, se kterým měl po jedné z etap menší konflikt. "Nečekal jsem, že Nibali tolik ztratí. Abych byl úplně upřímný, spíš jsem si myslel, že jemu ten začátek bude sedět nejvíce," dodal na adresu Itala.

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články