Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Froome: Fanoušci na mě útočí. Na vině jsou neprofesionální média

Paříž - Čtrnáctou etapu Tour de France vyhrál britský jezdec jihoafrické MTN-Qhubeky Stephen Cummings, nicméně větší pozornost poutal incident jeho krajana ve žlutém dresu. Vedoucí muž závodu Chris Froome měl totiž v etapě nepříjemný incident s jedním z fanoušků podél trati. Z jeho rozpoutání pak obvinil pracovníky některých médií.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Frooma ve 14. etapě zaútočil fanoušek

"Bohužel zažil jsem dnes na trati velké zklamání, když ke mně jeden z fanoušků přiběhl a vylil na mě kelímek s močí a křikl na mě "dopé", jako že dopuju. To považuji za naprosto odporné a v rozporu se sportovním duchem závodu. Myslím, že za tím stojí některé mediální výstupy a reportáže, které jsou podle mého velmi neprofesionální. To pak podle mě vede k takovým incidentům jako dnes," říkal po čtrnácté etapě Froome.

Někteří novináři začali zpochybňovat suverénní výkony formace Sky na Tour nepodloženými obviněními z dopingu. Pochybnosti o čistotě britského týmu na twitteru vyjádřil i Lance Armstrong, sám ovšem usvědčený hříšník, který přišel o všechny tituly z Francie. Chris Froome nařčení razantně odmítá a dokonce nabízí, že se nechá překontrolovat nezávislou agenturou.

Problémy měl i Leopold König. "Zastavil jsem v kopci a mluvil jsem s nějakými podivíny, kteří byli nazí a bučeli. Ptal jsem se jich, proč to dělají - moc neměli odpověď. Bohužel čím slavnější tým je a čím víc má úspěchů, tak tím víc má nepřátel," řekl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články