Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Démare: Froome a velké týmy ničí práci sprinterů

Rennes (Francie) - Sprinter francouzské stáje FDJ Arnaud Démare se zatím marně snaží v závodě prosadit. V hromadných finiších zatím bral šesté a sedmé místo, což jako velký úspěch nebere. Po sedmé etapě Démare uvedl, že týmy jezdců na celkové pořadí "zabíjí" sprinty - pohybují se na čele a boj o pozice je mnohem složitější.

Arnaud Démare
zdroj: ČTK/BELGA autor: DAVID STOCKMAN

V Livarotu v cíli sedmé etapy sprintoval na šestém místě. Spolu se svým rozjížděčem Sébastienem Chavanelem se ocitli na čele zhruba dva kilometry před cílem - poté se však propadli na zadnější pozice a znovu se na špičku pelotonu Démare nedostal. "Je jasné, že mi hodně chybí William Bonnet," vzpomněl na závodníka, který byl ve třetí etapě na začátku onoho hromadného pádu.

Ocenil tak alespoň práci svého jiného kolegy Chavanela. "Sébastien Chavanel odvedl skvělou práci, držel mě na velmi dobrém místě v pelotonu. Bylo to jako bych jel za skútrem. Vážně se mu to podařilo, ale já jsem nakonec zklamaný - v závěru mě zavřeli. Přitom to byl finiš, který mi seděl," popisoval v cíli. "Museli jsme improvizovat. Nakonec jsem se bohužel nechal od jiných závodníků zavřít," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Poslední kilometr sedmé etapy Tour de France

V cíli byl naštvaný na velké týmy závodníků na celkové pořadí. Ty se podle něho zbytečně drží na čele, a to i když by v závěru nemusely. "Byly tři kilometry před cílem a my jsme stále jeli za lídry BMC a Movistaru. Třeba Froome bojuje na čele o pozice ještě dva kilometry před finišem. Nerozumím tomu. Škodí nám to - oni se bojí, že ztratí, a přitom ničí sprinty. Vadí nám to," uvedl.

Démare ví, že moc příležitostí už v závodě nedostane. Dokonce jde tak daleko, že říká, že další sprint bude až ten závěrečný na Champs Elysées. "Ve Valence to není jasné, že se bude sprintovat. Myslím, že příště to bude až v Paříži," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články