Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Časovka rozhodne o prvním držiteli žlutého dresu

Tour de France startuje, a po šesté se tak děje v Nizozemsku. V církevním centru země Utrechtu vyrazí závodníci na trať 13,8 km dlouhé časovky. Ta je jedinou na letošním programu - s o to větší pozorností k ní tak budou přistupovat časovkářské hvězdy.

Profil 1. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingnews.com

Celková délka trasy leží lehce pod čtrnácti kilometry. Na pohled snad nepříliš výrazné číslo, nicméně jde o čtvrtý nejdelší start Tour, pokud jde o časovky, a specialisté zde dostanou svou šanci. Na mapě nepůsobí trať příliš složitě - jezdci se několikrát ocitnou na mostech přes různé místní toky, pořádně zabírat budou na dlouhých rovinkách.

Favority lze hledat mezi známými a ustálenými jmény jako Tony Martin či Fabian Cancellara. Má to však své háčky. Zatímco pro Martina bude porce kilometrů přece jen moc malá a nebude zde moci využít své vytrvalostní schopnosti, Cancellara zase není po svém těžkém zranění na E3 Harelbeke stále ve své kůži.

Možná největší favorit tak je muž, který právě Cancellaru před dvěma týdny porazil v časovce ve Švýcarsku. Jde o domácího Toma Dumoulina, závodníka týmu Giant-Alpecin. Teprve třiadvacetiletý specialista pomalu roste mezi světovou špičku (či už tam dost možná dorostl). Na domácí půdě bude mít extra motivaci k tomu, aby uspěl.

*** 
**  Tom Dumoulin, Tony Martin
*   Fabian Cancellara, Rohan Dennis, Adriano Malori

Trasa 1. etapy Tour 2015
zdroj: letour.fr
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články