Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Contador: Na Tour jsem přijel ve velké pohodě

Leeds - Španělský cyklista Alberto Contador, jeden ze dvou hlavních favoritů Tour de France, se cítí v nejlepší formě od roku 2009, kdy v závodě vybojoval dosud poslední platné vítězství. "Je pravda, že tehdy jsem se pak v průběhu závodu cítil naprosto neuvěřitelně. Těžko říci, jak to bude vypadat letos a zda se to bude dát s něčím srovnat," uvedl lídr stáje Tinkoff-Saxo před sobotním startem v Leedsu.

Alberto Contador
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Cipriani

Loni Contador rovněž usiloval o žlutý trikot. Po vítězstvích v letech 2007 a 2009 toužil uzavřít hattrick, což se mu už jednou podařilo, jenže o úspěch z roku 2010 přišel kvůli dopingu. Před rokem si však prožil několik slabších chvilek a skončil až čtvrtý. Tentokrát se prý cítí mnohem lépe i psychicky.

"Na tuto Tour jsem přijel ve velké pohodě, k čemuž mi pomáhá několik dobrých výsledků z této sezony. Myslím, že jsem v dobré formě," uvedl jednatřicetiletý Španěl. K pohodě mu pomáhá i vzpomínka na nedávné Critérium du Dauphiné, ačkoliv tam ztratil v poslední etapě celkový triumf a slavit mohl Američan Andrew Talansky. "Dodalo mi to sebevědomí, protože jsem byl schopný ubránit se a reagovat na každý útok, o který se Chris Froome pokusil," řekl Contador.

Zatímco "El Pistolero" skončil v osmietapovém závodě celkově druhý, obhájci triumfu z Tour poslední etapa vůbec nevyšla. Přestože do ní vstupoval jako průběžně druhý, celkově byl klasifikován až jako dvanáctý. "Nevím, zda se cítil také tak dobře, nicméně pro mě to byl dobrý test. Jsem v lepší formě než loni, i když nevím, zda to bude stačit na to, abych ho porazil. Jestli Dauphiné udělalo něco s jeho sebevědomím, na to se musíte zeptat jeho," prohlásil Contador.

Tuší, že na cestě za triumfem bude patrně právě Froome tím největším soupeřem. "Myslím, že jeho bude potřeba porazit, protože je už dva roky tím nejlepším jezdcem," prohlásil Contador.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články