Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tour de France: Po časovce žlutý trikot oblékl Hushovd

Les Essarts – Žlutý trikot lídra Tour de France oblékl po druhé etapě mistr světa Thor Hushovd. Norský cyklista se dostal do čela průběžného pořadí díky vítězství své stáje Garmin-Cervélo v dnešní týmové časovce na 23 kilometrů. V pondělí by se konečně mohli dočkat boje o vítězství spurtéři. Třetí etapa o délce 198 km vede podél pobřeží Atlantského oceánu z Olonne-sur-Mer do Redonu. Přímý přenos třetí etapy Tour de France můžete sledovat v pondělí od 14:10 na Čtyřce a webu Sportzive.cz

Třiatřicetiletý Hushovd vysvlékl ze žlutého trikotu Belgičana Philippa Gilberta, jenž vyhrál sobotní úvodní etapu. Druhý je Hushovdův týmový kolega David Millar z Británie. Na třetí místo s jednosekundovou ztrátou se dostal jeden ze spolufavoritů Australan Cadel Evans, jehož stáj BMC dnes skončila se stejným čtyřsekundovým odstupem jako druhý tým Sky třetí.

"Duhový trikot mistra světa a žlutý trikot jsou dva nejdůležitější dresy v cyklistice, takže mít je ve stejný rok je něco úžasného," radoval se Hushovd, jenž už byl ve žlutém celkem tři dny v letech 2004 a 2006. "Takže díky týmu za tu výhru a díky za ten dres," dodal elitní spurtér, jenž na Tour dvakrát získal zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Tour de France

Kreuziger byl s výkonem týmu spokojený

Deváté místo obsadila Astana s Romanem Kreuzigerem, který v sobotu nabral ztrátu kvůli hromadnému pádu v závěru etapy. Jediný český účastník Tour si v průběžném hodnocení mírně polepšil o sedm míst na 92. pozici. Na Hushovda ztrácí 2:21 minuty.

"Můžeme být spokojeni, protože jsme předvedli dobrý výkon. Jeli jsme poměrně vyrovnaně, každý měl silnější i slabší chvilky. Bylo hodně znát, že jsme časovku párkrát trénovali," uvedl Kreuziger, jenž si při pádu v sobotu narazil zápěstí.

Jen o jednu příčku lepší než Astana byl tým Saxo Bank s obhájcem loňského vítězství Albertem Contadorem. Španěl po dnešku ztrácí na svého pravděpodobně největšího rivala Andyho Schlecka z Lucemburska už 1:38 minuty. Schleckův tým Leopard vedený elitním časovkářem Fabianem Cancellarou byl dnes čtvrtý.

"Jeli jsme dobrou časovku, ale ostatní týmy byly lepší. Tour je už prostě taková. Můžete ztrácet každý den, ale vyhrává se v horách," varoval elitní vrchař Contador své soupeře.

Výsledky Tour de France - 2. etapa (časovka družstev)

1. Garmin-Cervélo 24:48,

2. BMC -4,

3. Sky -4,

4. Leopard Trek -5

5. HTC-Highroad -5.

Průběžné pořadí: 1. Hushovd (Nor.) 5:06:25, 2. Millar (Brit.) stejný čas, 3. Evans (Austr.) -1, 4. Thomas (Brit.), 5. Gerdemann (Něm.), 6. F. Schleck (Luc.), 7. Cancellara (Švýc.), 8. Boasson Hagen (Nor.), 9. Quinziato (It.), 10. A. Schleck (Luc.) všichni -4, ...75. Contador (Šp.) -1:42, 92. Kreuziger (ČR) -2:21.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články