Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Tour de Feminin má po letech českou vítězku, raduje se Julia Kopecky

Julia Kopecky byla na severu Čech suverénní a jako první česká cyklistka vyhrála po 35 letech etapový závod Tour de Feminin. Devatenáctiletá reprezentantka zvítězila v okolí Krásné Lípy ve dvou ze čtyř etap a celkové prvenství potvrdila druhým místem v nedělní závěrečné etapě.

Julia Kopecky vyhrála Tour de Feminin
zdroj: X/TourDeFeminin

Kopecky se do žlutého trikotu oblékla hned ve čtvrtek po výhře v zahajovací časovce. V pátek vyhrála i první etapu s hromadným startem a v sobotu při triumfu jiné české reprezentantky Nikoly Bajgerové zaznamenala své nejhorší dílčí umístění v závodu, čtvrtou pozici.

V neděli členka česko-nizozemské cyklistické rodiny, v níž jsou profesionály také její bratři Tomáš a Matyáš, nestačila ve spurtu jen na týmovou kolegyni Mirre Knavenovou z Nizozemska.

V celkovém pořadí měla Kopecky náskok 1:09 minuty před jinou Nizozemkou Femke de Vriesovou. "Tým pro mě skvěle pracuje, takže bych to holkám ráda vrátila a vybojovala celkové prvenství," řekla Kopecky před startem závěrečné etapy.

Belgický tým AG Insurance-Soudal, jenž je partnerskou stájí mužského Quick Stepu, ovládl na Tour de Feminin všechny soutěže. Kopecky vedle celkového pořadí vyhrála bodovací soutěž a byla nejlepší mladou jezdkyní, Knavenová zvítězila ve vrchařské soutěži a AG Insurance-Soudal ovládl hodnocení týmů.

Závod Tour de Feminin se v Českém Švýcarsku jezdí od roku 1988, první dva ročníky vyhrála Radka Kynčlová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články