Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ťoupalík byl v závěru Sazka Tour nejlepším z Čechů, celkově vyhrál Ital Zana

Stejně jako loni skončil Adam Ťoupalík na třetím místě v závěrečné etapě nejprestižnějšího domácího závodu. Ve Šternberku zakončil na pódiu čtyřetapovou Sazka Tour, kde se jeho kolegové z týmu Elkov Kasper Jakub Otruba, Michael Kukrle a Jan Bárta seřadili od šestého do osmého místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sazka Tour vyhrál Ital Zana, z Čechů si nejlépe vedl Hirt

Celkovým vítězem Sazka Tour, do loňska Czech Tour, se stal Ital Filippo Zana ze stáje Bardiani. Nejlepším Čechem v konečném pořadí je sedmý Jan Hirt (Intermarché-Wanty-Gobert).

Peloton čekalo ze Šumperka do Šternberku závěrečných 174 kilometrů s osmi vrchařskými prémiemi a na závěr čtyři bodované prémie na okruhu Ecce Homo. Jezdci Elkovu se drželi před finišem vepředu a snažili se nastupovat, Ťoupalík nakonec skončil třetí za Zanou a vítězem etapy Tobiasem Hallandem Johannessenem.

"První to zkusil Honza Bárta a při průjezdu do posledního kola zaútočil Michael Kukrle, který zde již etapu v roce 2018 vyhrál, a rychle si získal náskok 15 vteřin. Nakonec to ale sjel vedoucí Ital s Norem, šli přes něj a na ty už nikdo neměl. Mně to kluci skvěle rozjeli do závěru a bylo z toho stejně jako loni třetí místo," uvedl Ťoupalík v tiskové zprávě.

Přestože Hirt skončil v celkovém pořadí z českých jezdců nejvýše, nadšený nebyl. "Rozhodně jsem na závod nepřijel s tím, že chci být nejlepším Čechem. Závod je to moc hezký, jen to chtělo, abych měl lepší formu. Umístění sice není tak špatné, ale ani takové, s nímž bych se moc chlubil," hodnotil Hirt, účastník květnového Gira d'Italia.

Dvaadvacetiletý Zana se dostal do průběžného vedení v sobotní etapě se závěrečným stoupáním na Dlouhé stráně, což se mu podařilo už před dvěma měsíci na Závodu míru cyklistů do 23 let. Také tento závod na českém území italský talent vyhrál.

Cyklistický závod Sazka Tour (Czech Tour), 4. etapa Šumperk - Šternberk (174,1 km):

1. Johannessen (Nor./Uno-X) 4:21:18, 2. Zana (It./Bardiani-CSF-Faizane) stejný čas, 3. Ťoupalík (ČR/Elkov-Kasper), 4. Maas (Niz./Leopard Pro Cycling), 5. Gabburo (It./Bardiani-CSF-Faizane), 6. Otruba, 7. Kukrle (oba ČR/Elkov-Kasper) všichni -4.

Konečné pořadí: 1. Zana 16:45:21, 2. Johannessen -18, 3. Taaramäe (Est./Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -39, 4. Schultz (Austr./BikeExchange) -45, 5. Zoidl (Rak./Felbermayr-Simplon Wels) -1:04, 6. Covili (It./Bardiani-CSF-Faizane) -1:31, 7. Hirt (ČR/ Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -1:34, ...12. Kukrle -2:26, 13. Otruba -2:43.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články