Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

To je forma jako hrom. Štybar ovládl další belgickou klasiku

Forma Zdeňka Štybara v jarní klasikářské části sezony graduje. Český cyklista vybojoval už druhé velké vítězství, když po triumfu na Omloop Het Nieuwsbald vystoupal na belgických silnicích na nejvyšší stupínek také podniku na E3 BinckBank Classic. Jezdec stáje Deceuninck-Quick Step rozhodl o výhře v závěrečném spurtu vedoucí skupiny, v níž nechal za sebou domácí favority Wouta van Aerta a Grega van Avermaeta.

Zdeněk Štybar slaví výhru v jarní klasice
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Dirk Waem

Třiatřicetiletý Štybar vyhrál klasiku v Harelbeke jako první Čech v historii. V součtu s etapovým triumfem v závodu Kolem Algarve slaví už třetí výhru v sezoně.

Generálku na závod Kolem Flander měl skvěle rozjetou Štybarův stájový kolega Bob Jungels z Lucemburska, jeho únik ale skupinka pronásledovatelů sedm kilometrů před cílem zlikvidovala. Český jezdec se v závěru pokusil o další nástup, soupeři ho ale zachytili a rozhodoval tak až cílový spurt.

V něm se Štybar vyvezl za Van Avermaetem a olympijského šampiona dokázal předstihnout. Stáj Deceuninck-Quick Step tak ovládla čtvrtou z letošních pěti jarních klasik a celkově v sezoně oslavila už 20. triumf.

"Je to pro mne radost, že tu mám takovou formu, a už se vážně těším na Flandry," řekl Štybar. "Zpočátku jsem se necítil právě skvěle, ale mohl jsem se spolehnout na Boba. Poslal jsem ho dopředu, aby mohl útočit, a mně to pomohlo najít lepší pohodu do koncovky. Z taktického hlediska jsme byli v perfektní pozici," pochvaloval si Štybar v cíli.

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu se stal pátým jezdcem v historii, který dokázal v jedné sezoně vyhrát Omloop Het Nieuwsblad a E3. Před Štybarem to dokázali Arthur de Cabooter (1961), Freddy Maertens (1978), Jan Raas (1981) a Van Avermaet (2017).

Cyklistický jednorázový závod E3 BinckBank Classic (WorldTour) - 204 km:

1. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) 4:46:05, 2. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma), 3. Van Avermaet (Belg./CCC), 4. Bettiol (It./EF Education First) všichni stejný čas, 5. Jungels (Luc./Deceuninck-Quick Step) -3, 6. Politt (Něm./Kaťuša) -1:04.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články