Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Titul cyklokrosového evropského šampiona vybojoval Iserbyt

Mistrem Evropy v cyklokrosu se stal Belgičan Eli Iserbyt a potvrdil roli hlavního favorita závodu v nizozemském Hertogenboschi. Vyhrál před krajanem Michaelem Vanthourenhoutem a domácím Larsem van der Haarem. V závodě žen do 23 let zvítězila domácí Puck Pieterseová a navázala na svůj loňský triumf mezi juniorkami. Český reprezentantům se nedařilo. 

Iserbytova radost
zdroj: ČT4 autor: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de

Třiadvacetiletý Iserbyt si pro první velký triumf mezi elitou dojel naprosto přesvědčivým způsobem. Spolu s krajany proměnil závod tak trochu v belgický šampionát a kontroloval dění v čele. Postupně se ho dokázal držet jen Vanthourenhout, v sedmém z devíti okruhů však odpadl i on a musel hlídat stříbro před Van der Haarem.

"Byl to takový vylučovací závod. Soupeři postupně odpadali. Michael se mě dlouho držel a byl dneska opravdu hodně silný. Ale bylo to jedině dobře pro vývoj celého závodu, že se mě dokázal tak dlouho držet. Mám velkou radost z tohohle dresu šampiona, protože to pro mě byl jeden z cílů sezony," řekl Iserbyt, který dojel loni druhý za Nizozemcem Mathieuem van der Poelem. Ten po završení zlatého hattricku z ME letos nestartoval.

V první desítce skončilo sedm Belgičanů. Nejlepší český závodník posledních let Michael Boroš závod nedokončil. Druhý český zástupce ve startovním poli Daniel Mayer byl s téměř šestiminutovou ztrátou sedmadvacátý.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v cyklokrosu ovládli Belgičané

V závodu žen do 23 let zvítězila Pieterseová o osm sekund před Maďarkou Katou Blankou Vasovou a svou krajankou Manon Bakkerovou, která zůstala zpět o další dvě vteřiny. Tereza Vaníčková byla s téměř čtyřminutovým mankem na vítězku osmnáctá, hned za ní přijela do cíle Elizabeth Ungermanová. Na šampionátu, kde se kvůli boji s pandemií koronaviru nepředstavili junioři a juniorky, šlo o nejlepší česká umístění.

Mistrovství Evropy v cyklokrosu v Hertogenboschi (Nizozemsko):

Muži elite (26,2 km): 1. Iserbyt 1:04:28, 2. M. Vanthourenhout (oba Belg.) -16, 3. Van der Haar (Niz.) -22, 4. L. Sweeck -41, 5. Toon Aerts -47, 6. Soete (všichni Belg.) -52, ...27. Mayer -5:43, Boroš (oba ČR) nedojel.

Ženy do 23 let (14,6 km): 1. Pieterseová (Niz.) 40:56, 2. Vasová (Maď.) -8, 3. Bakkerová (Niz.) -10, ...18. Vaníčková -3:54, 19. Ungermanová (obě ČR) -4:25.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články