Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tirreno-Adriatico patří Rogličovi. V časovce o pouhou vteřinu předstihl Yatese

Pouhopouhá jedna vteřina. Takový rozdíl dělil prvního a druhého v konečném pořadí závodu Tirreno-Adriatico. Vítězem se stal Slovinec Primož Roglič z týmu Jumbo-Visma, který si triumf zajistil v závěrečné časovce na 10 kilometrů. Během ní smazal pětadvacetisekundovou ztrátu  dosavadního lídra Adama Yatese.

Primož Roglič
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Devětadvacetiletý Roglič vyhrál druhý etapový závod během necelého měsíce poté, co na přelomu února a března ovládl premiérový ročník podniku Kolem Spojených arabských emirátů. Zatímco v SAE vedl bývalý skokan na lyžích hned od úvodní týmové časovky, v Itálii si triumf zajistil až v závěrečné etapě.

"Bylo to neskutečně těsné. Ani nevím, kde jsem ten čas získal, měl jsem na konci štěstí. Věřil jsem si, ale mohl jsem ovlivnit jen svůj výkon. Snažil jsem se do toho dát 110 procent a dřel jsem až do cíle," uvedl Roglič, jenž v časovce skončil jedenáctý se ztrátou 13 sekund za nejrychlejším Victorem Campenaertsem z Belgie.

Vítězstvím v tradičním "Závodu dvou moří" potvrdil Roglič svou sílu v etapových závodech - z posledních sedmi, v nichž startoval, vytěžil pět prvenství (Kolem Baskicka, Kolem Romandie, Kolem Slovinska, Kolem SAE, Tirreno-Adriatico), jedno třetí (Kolem Británie) a jedno čtvrté místo (Tour de France).

Je nám líto, video expirovalo.
Tireno Adriatico: Časovku ovládl Roglič

Roman Kreuziger, jenž byl na Tirrenu v letech 2012 a 2014 celkově třetí, obsadil tentokrát 27. místo. Zdeněk Štybar skončil šestatřicátý.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - závěrečná 7. etapa (časovka na 10 km):

1. Campenaerts (Belg./Lotto-Soudal) 11:23, 2. Bettiol (It./EF Education First) -3, 3. Van Emden (Niz./Jumbo-Visma) -4, 4. Langeveld (Niz./EF Education First) -6, 5. Lampaert (Belg./Deceuninck-Quick-Step) -7, 6. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) -8, ...45. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) -38, 91. Kreuziger (ČR/Dimension Data) -1:06.

Konečné pořadí: 1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 25:28:00, 2. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -1, 3. Fuglsang (Dán./Astana) -30, 4. Dumoulin (Niz./Sunweb) -1:25, 5. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) -2:32, 6. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick-Step) -2:34, ...27. Kreuziger -10:44, 36. Štybar -18:58.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články