Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tiralongo klidní vášně, bude podporovat Kreuzigera

Limune sul Garda - Přestože Paolo Tiralongo vstupoval do dnešní 16. etapy závodu Giro d'Italia lépe umístěný v celkovém pořadí než lídr stáje Astana Roman Kreuziger, přislíbil, že v dalším průběhu bude pracovat pro českého jezdce. Ital se tak pokusil uklidnit rozjitřené vášně, které podle deníku Gazzetta dello Sport v předním týmu zavládly po sobotní etapě.

Roman Kreuziger
zdroj: EPA autor: DOMINIC FAVRE

Během 14. etapy slavného podniku z Cherasa do Cervinie dojel Tiralongo, jenž si dříve připsal i etapový vavřín, na vlastní pěst pátý o šest vteřin před šestnáctým Kreuzigrem a od týmových šéfů to následně schytal. V celkovém pořadí mu patřila čtvrtá příčka právě před Kreuzigerem, jenž na Tiralonga ztrácel vteřinu. "Ocitl jsem se sice na čtvrtém místě celkové klasifikace, ale bez toho, abych o to doopravdy nějak usiloval. Dosud šlo všechno moc dobře. Dokázal jsem i vyhrát v jedné etapě, co byl v závodě můj osobní cíl," bilancoval během volného dne Tiralongo v rozhovoru pro server cyclingnews.com.

"Vždy jsem však jel - a vždy také pojedu - podle instrukcí našich sportovních šéfů. Budu tedy podporovat Romana a odevzdávat sto procent, abychom ho dostali na pódium," dodal Tiralongo. Kreuziger se k situaci nechtěl příliš vyjadřovat. "Je lepší, když jsme vepředu oba. Lze toho využít, abychom případně oba zaútočili," uvedl. Soustředí se na další průběh Gira a svůj hlavní cíl, kterým je stanout 27. května po dojezdu do Milána poprvé na stupních vítězů některého ze závodů označovaných jako Grand Tour.

Zatím se cítí v pohodě, jen mu ke spokojenosti schází etapové vítězství. "Ale do toho posledního týdne dám všechno. Zmáčknu se, co to půjde, a chci bojovat o pódium. To byl cíl, který jsem měl od začátku Gira. A nic se na něm nemění ani teď," uvedl Kreuziger pro svůj web. Otevřený je stále souboj o vítězství. Může se podle jeho odhadů stát, že rozhodne až úplně poslední etapa, kterou je časovka jednotlivců v Miláně. "Zatím je to hodně vyrovnané. V horách toho v dosavadním průběhu ukázali nejvíc Rodríguez a Hesjedal," připomněl Kreuziger.

Prozradil také, že taktiku do závěrečných etap bude Astana řešit den ode dne. "Dosavadní vývoj pro nás určitě není špatný a zůstáváme v klidu," podotkl český cyklista. Z nadcházejících tří horských etap považuje za nejtěžší tu páteční s cílem v Alpe di Pampeago. "Ale i středa a sobota budou příšerně těžké. Klidně se může stát, že někomu z pořadí v jeden den dojde," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články