Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Thibau Nys vyhrál třetí etapu Tour de Suisse, do žlutého jde Bettiol

Třetí etapu Tour de Suisse vyhrál jednadvacetiletý belgický talent Thibau Nys. V mírném cílovém stoupání poblíž Curyšského jezera načasoval rozhodující nástup ideálně a získal další letošní vítezství pro svou stáj Lidl-Trek. Do žlutého se oblékl Alberto Bettiol. Ve středu už se peloton vydá do hor. Přímý přenos sledujte od 14:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Thibau Nys vítězí v 3. etapě Tour de Suisse
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Sirotti Stefano

Peloton po rovinatém úvodu zamířil do kopců až v závěru a v posledních 30 kilometrech na cyklisty čekaly nahuštěné tři vrchařské prémie. V početné čelní skupině finiš zvládl nejlépe syn cyklokrosové legendy Svena Nyse a připsal si pátý letošní etapový vavřín.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Tour de Suisse

Bettiol dojel třetí a vede průběžné hodnocení s náskokem šesti sekund před trojicí soupeřů v čele s Britem Ethanem Hayterem.

V závodu, který je jednou z tradičních generálek na Tour de France, už nepokračuje Nairo Quintana. Bývalý vítěz Vuelty odstoupil kvůli zraněním z pádu v pondělní etapě.

Ve středeční čtvrté etapě cyklisty čeká těžká vrchařská prověrka s cílem v Gotthardském průsmyku v nadmořské výšce 2092 metrů. Na posledních 40 kilometrech z celkových 171 peloton nastoupá 1600 výškových metrů.

Výsledky 3. etapy Kolem Švýcarska

1. Nys (Belg./Lidl-Trek) 3:27:31, 2. Williams (Brit./Israel-Premier Tech), 3. Bettiol (It./EF Education-EasyPost), 4. Adriá (Šp./Bora-hansgrohe), 5. Lapeira (Fr./Decathlon-AG2R-La Mondiale), 6. Kelderman (Niz./Visma-Lease a Bike) všichni stejný čas, ...142. Bittner (ČR/dsm-firmenich PostNL) -10:32.

Průběžné pořadí: 1. Bettiol 7:39:20, 2. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers), 3. Kelderman, 4. Williams všichni -6, 5. Almeida (Portug./UAE Emirates), 6. Fisher-Black (N. Zél./UAE Emirates) oba -9, ...120. Bittner -11:52.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články