Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Thibau Nys vyhrál třetí etapu Tour de Suisse, do žlutého jde Bettiol

Třetí etapu Tour de Suisse vyhrál jednadvacetiletý belgický talent Thibau Nys. V mírném cílovém stoupání poblíž Curyšského jezera načasoval rozhodující nástup ideálně a získal další letošní vítezství pro svou stáj Lidl-Trek. Do žlutého se oblékl Alberto Bettiol. Ve středu už se peloton vydá do hor. Přímý přenos sledujte od 14:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Thibau Nys vítězí v 3. etapě Tour de Suisse
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Sirotti Stefano

Peloton po rovinatém úvodu zamířil do kopců až v závěru a v posledních 30 kilometrech na cyklisty čekaly nahuštěné tři vrchařské prémie. V početné čelní skupině finiš zvládl nejlépe syn cyklokrosové legendy Svena Nyse a připsal si pátý letošní etapový vavřín.

Je nám líto, video expirovalo.
Tour de Suisse

Bettiol dojel třetí a vede průběžné hodnocení s náskokem šesti sekund před trojicí soupeřů v čele s Britem Ethanem Hayterem.

V závodu, který je jednou z tradičních generálek na Tour de France, už nepokračuje Nairo Quintana. Bývalý vítěz Vuelty odstoupil kvůli zraněním z pádu v pondělní etapě.

Ve středeční čtvrté etapě cyklisty čeká těžká vrchařská prověrka s cílem v Gotthardském průsmyku v nadmořské výšce 2092 metrů. Na posledních 40 kilometrech z celkových 171 peloton nastoupá 1600 výškových metrů.

Výsledky 3. etapy Kolem Švýcarska

1. Nys (Belg./Lidl-Trek) 3:27:31, 2. Williams (Brit./Israel-Premier Tech), 3. Bettiol (It./EF Education-EasyPost), 4. Adriá (Šp./Bora-hansgrohe), 5. Lapeira (Fr./Decathlon-AG2R-La Mondiale), 6. Kelderman (Niz./Visma-Lease a Bike) všichni stejný čas, ...142. Bittner (ČR/dsm-firmenich PostNL) -10:32.

Průběžné pořadí: 1. Bettiol 7:39:20, 2. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers), 3. Kelderman, 4. Williams všichni -6, 5. Almeida (Portug./UAE Emirates), 6. Fisher-Black (N. Zél./UAE Emirates) oba -9, ...120. Bittner -11:52.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články