Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tajně jsem doufal v první desítku. Čtvrté místo je neskutečné, zářil Kopecký

Doufal, že na mistrovství světa zabojuje o nejlepší desítku. Místo toho cyklokrosař Tomáš Kopecký při premiéře v kategorii do 23 let útočil na medaili. Zkušenější soky dlouho proháněl a i když na stříbro z juniorské kategorie nenavázal, z konečného čtvrtého místa byl v dánském Bogense nadšen. Přímý přenos závodu žen do 23 let sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 10:55. Závod mužů pak i na ČT sport od 14:50.   

Tomáš Kopecký
zdroj: REUTERS autor: Claus Fisker

"Čtvrté místo je něco neskutečného. Nemohl jsem čekat, že pojedu o bednu. Soupeři jsou o dost starší a silnější. Tajně jsem doufal v první desítku, nakonec to dopadlo nad očekávání. Je to paráda," netajil Kopecký velkou spokojenost.

Hned první kolo se mu povedlo zajet velmi dobře. "Tam jsem se hodně posunul. Ve druhém ta špice, která čítala asi deset jezdců, přestala jet. A já si to tam docela dojel. Pak jsem se dostal úplně dopředu, když tam navíc Iserbyt udělal chybu," vyprávěl Kopecký.

"Pak jsme jeli zhruba kolo spolu. Snažil jsem se jet, aby nás nedojeli zezadu. Tím jsem se možná trochu vyšťavil. Možná jsem to s aktivitou zbytečně přeháněl, ale na druhou stranu mě to strašně nakoplo," přemítal Kopecký, jemuž ale v závěru trochu scházely síly.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklokrosař Kopecký byl na MS mezi muži do 23 let po boji čtvrtý

"V předchozím kole mi došlo, pak mě bohužel předjel ten Francouz (Benoist). Dojel mě pak ještě ten Ital (Dorigoni), ale chvíli jsem si odpočinul, když mě vystřídal, pak jsem mu na asfaltu nastoupil a urval ho. To čtvrté místo je pro mě motivací," konstatoval Kopecký.

Ještě nedlouho předtím ale věřil, že by obhájce loňského zlata Belgičana Eliho Iserbyta mohl udolat v souboji o stříbro. "Chvilku ano. Cílem byla desítka, s tím můžu být moc spokojený, ale když jste tak blízko, samozřejmě věříte v medaili a chcete si alespoň pro to třetí místo dojet," popsal pocity Kopecký.

"Viděl jsem, že taky umíral a má to rovněž hodně těžké. Pak mi tam na rovném úseku ale nastoupil a tam se ukázal ten rozdíl. Byl mnohem výbušnější. Bylo to vidět i v těch krátkých kopcích, které mi moc nejdou. Tam mi dával hodně a nakonec mi právě v tom taky ujel," dodal Kopecký.

Trať, na níž mezi juniory vyhrál v listopadu 2017 závod Světového poháru, mu vyhovovala. "Bylo to přitom tentokrát v jiných podmínkách. Bylo to letos více uklouzané a hrozně mi vyhovovalo, jak to dnes bylo technické. I ty dlouhé části na fyzičku podél vody," uvedl Kopecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články