Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tábor přichystal upravenou trať a těší se na závodníky. Pojede i Van Aert

Cyklokros má v Česku velkou tradici i popularitu, a nejvíce se jí těší v Táboře. Právě v jižních Čechách také proběhne o víkendu závod Světového poháru. Závodit bude například hvězdný Wout van Aert, domácí cyklokros spoléhá na Matěje Stránského v juniorské kategorii. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

"Dostat Světový pohár do Tábora bylo v letošním roce obzvlášť obtížné," líčí předseda organizačního výboru Petr Balogh, jak složité bylo uspořádat otevírací podnik letošní sezony. "Neustále se měnily podmínky, data... Ještě v září jsme nebyli přesvědčeni, jestli závody vůbec budeme dělat," připustil Balogh.

Pořadatelé museli s hygienou vyjednat udělení výjimky, aby se závody na bahnité trati mohly vůbec uskutečnit. "Chtěl bych poděkovat Národní sportovní agentuře (NSA), protože reagovali rychle a poslali žádost hlavní hygieničce," zhodnotil přínos agentury Balogh.

"Paní Rážová nám nejdřív udělila výjimku pro pořádání Českého poháru. Tento týden jsme pak dostali i výjimku na pořádání Světového poháru," dodal Balogh. Závodníci tak do Tábora, kde se zhruba z třetiny změnil cyklokrosový okruh, mohou dorazit, a to včetně hvězdného Wouta van Aerta. Vyzkouší si i trať, na níž by se mělo za čtyři roky jet mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Tábor se chystá na závod Světového poháru v cyklokrosu

"Stavěla se hlavně pro české závodníky," ocenil kroky pořadatelů reprezentační trenér Petr Dlask, který české cyklokrosaře v posledních letech vede. "Jsou zde nové technické pasáže, které si na trati ozkoušíme," dodal Dlask, pod jehož vedením v minulých letech slavili úspěchy například Tomáš Kopecký, Michael Boroš či Kateřina Nash.

O víkendu se v Táboře bude závodit v pěti kategoriích, přičemž největší šance na úspěch má papírově junior Matěj Stránský. "Většinu soupeřů znám a jsem schopný s nimi jet," věří Stránský. "Chtěl bych se pokusit o výsledek v top 3," dodal nadějný český cyklokrosař, který se pokusí napodobit úspěchy například Kopeckého v juniorské kategorii.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články