Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tábor kandiduje na pořadatelství MS v cyklokrosu 2015

Praha – Jihočeský Tábor se opětovně uchází o pořádání světového šampionátu v cyklokrosu, tentokrát na rok 2015. Pro Tábor by to bylo už třetí cyklokrosové mistrovství, které uspořádá. Před dvěma lety si zde pro vítězství dojel domácí jezdec Zdeněk Štybar. O pořadateli šampionátu se rozhodne koncem ledna během mistrovství světa v belgickém Koksijde.

Ilustrační foto

"Pro rok 2015 máme dva uchazeče o šampionát, kromě Tábora je to i Hoogerheide," řekla na tiskové konferenci v Praze zástupkyně Mezinárodní cyklistické unie (UCI) Melanie Laveauová. Obě pořadatelská města jsou v podobné startovní pozici. Zatímco Tábor by se dočkal mistrovství po pěti letech, v Hoogerheide se jelo v roce 2009.

"V této fázi nemáme žádného jasného favorita. Obě města v letech 2009 a 2010 prokázala, jak skvěle se dokážou organizace šampionátu zhostit a jaké mají s organizací podobného podniku zkušenosti. Rozhodne se opravdu až při mistrovství světa v Koksijde," uvedla Laveauová

Pro organizátory MS 2010 v Táboře měla pouze slova chvály. "Měli jsme z toho samé dobré poznatky. Organizace byla velmi dobrá a panovala i skvělá atmosféra, o kterou se postarali fanoušci. Přestože byla velká zima, vše bylo fajn a v přátelském duchu," ocenila Laveauová.

"Jestliže se šampionát tady podaří zorganizovat, bude to pouze potvrzením toho, že český cyklokros skutečně patří mezi světovou špičku a že současní organizátoři a funkcionáři českého cyklokrosu požívají nejen tuzemské, ale i mezinárodní důvěry," podotkl český viceprezident UCI Vladimír Holeček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články