Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tábor chce po devíti letech opět cyklokrosové MS. Ucházet se bude o rok 2024

Cyklokros k Táboru patří, zaznělo na tiskové konferenci. A tak toto jihočeské město posune sepětí s tímto sportem na další úroveň. V České republice by se mohlo v roce 2024 jet mistrovství světa. V Táboře se šampionát uskutečnil již v letech 2001, 2010 a 2015. O dějišti se rozhodne na začátku února ve švýcarském Dübendorfu, kde se bude závodit o světové medaile v této sezoně. Přímé přenosy závodů SP sledujte v sobotu od 12:45 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

"Těší mě to a ze strany svazu uděláme maximum, aby se to podařilo, protože Tábor si to zaslouží," uvedl na tiskové konferenci v Praze prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek. "Cyklokros k Táboru patří," doplnil táborský starosta Štěpán Pavlík.

Pokud bude pořádání MS Táboru přiděleno, jelo by se pravděpodobně na výrazně odlišné trati, než na jakou jsou diváci z posledních let zvyklí. "Zvažujeme, že ji ze dvou třetin změníme a zhustíme, aby mohli diváci ještě více přebíhat a viděli toho víc," nastínil předseda komise cyklokrosu Petr Balogh.

Je nám líto, video expirovalo.
Tábor se bude ucházet o MS. Nash je na letošním SP v pozici lídra
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články