Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sweeck v Kolíně předstihl Boroše. Ženský závod ovládla favoritka Havlíková

Už pátou zastávkou českého Toi Toi cupu se stal tradičně Kolín. Elitní kategorii pro sebe opět neuzmul žádný z Českých reprezentantů, nýbrž Belgičan Diether Sweeck. Stájový kolega hvězdného Eliho Iserbyta o sekundu porazil českou jedničku Michaela Boroše. V ženách závod dle očekávání hájila Pavla Havlíková, druhý místem překvapila Kateřina Mudříková.

Belgičan Diether Sweeck při své minulé účasti na Toi Toi Cupu
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Pětadvacetiletý Sweeck uspěl v souboji proti dvojici spolupracujících táborských jezdců Boroše s Nesvadbou, které za sebou nechal jen zhruba o sekundu. Závod Českého poháru tak opět nepoznal domácího vítěze. Sweeck si v Kolíně na Čechy vyšlápl i minulou sezonu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklokrosový pohár v Kolíně ovládl Sweeck

"V posledním průjezdu pískem jsem bohužel zachyboval a stálo mě to vítězství. Navíc to bylo blízko cíle, takže se s tím už nedalo nic dělat. Je to škoda, věřil jsem si," uvedl Boroš, jenž po pěti z osmi závodů vede pohárové pořadí o 11 bodů před dnes třetím Nesvadbou.

Mezi ženami jela dlouho nikým neohrožována v čele Havlíková, na kterou se však překvapivě v nájezdu do posledního kola dotáhla Kateřina Mudříková. Zkušená jablonecká cyklokrosařka využila své dostižení k odpočinku a pak v písečné pasáži vyrazila za vítězstvím.

"V posledním kole mi Kačka strašně pomohla, protože jsem si mohla odpočinout. Ale byla jsem stále v klidu a využila situace. A nakonec to vyšlo," uvedla Havlíková, jež je navzdory třem výhrám a jednomu druhému místu v pohárovém hodnocení až osmá, neboť vynechala úvodní závod v Mladé Boleslavi. Vede dnes třetí Tereza Vaníčková.

Výsledky závodu českého poháru Toi Toi Cup v cyklokrosu v Kolíně

Muži: 1. D. Sweeck (Belg.) 1:00:04, 2. Boroš, 3. Nesvadba (oba ČEZ Tábor) oba -1, 4. Jelínek (Mercedes-Benz Praha Cyklostar Trek) -22, 5. Paprstka (Expres CZ-Tufo Kolín) -27, 6. Konwa (Pol.) -50.
Průběžné pořadí (po 5 z 8 závodů): 1. Boroš 244, 2. Nesvadba 233, 3. Paprstka 231.

Ženy: 1. Havlíková (Kooperativa Jablonec nad Nisou) 44:16, 2. Mudříková (Stará Ves nad Ondřejnicí) -11, 3. Vaníčková (Ivar CS-Author) -31, 4. Švihálková (ČEZ Tábor) -33, 5. Novotná (Adastra) -36, 6. Zemanová (Ivar CS-Author) -43.

Průběžné pořadí (po 5 z 8 závodů): 1. Vaníčková 225, 2. Švihálková 221, 3. Novotná 215.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články