Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Švýcaři znovu vyhráli MS bikerů, Češi dojeli osmí

Znovu zlatí. Švýcarští bikeři jsou potřetí v řadě mistry světa ve štafetě. Český tým v kanadském Mont Saint Anne skončil osmý, když zaostal o více než tři minuty. Při premiéře elektrokol na světovém šampionátu dojel pátý Jaroslav Kulhavý.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Švýcarské obhájce trofeje dostal na první místo stíhací jízdou Nino Schurter. Olympijský vítěz, který byl i u předchozích dvou triumfů, se ke zlatu probojoval v posledním kole ze třetího místa.

Z titulu se s ním radovaly stejně jako v minulých dvou letech i Jolanda Neffová a Sina Freiová, tým doplnili Joel Roth a Janis Baumann. Stříbro získali s odstupem 16 vteřin Američané. Třetí skončila Francie, která ztratila dalších 12 sekund.

Český tým ve složení Ondřej Cink, David Zadák, Tereza Sásková, Jitka Čábelická a Jan Zatloukal osmým místem vylepšil třináctou pozici z loňského Lenzerheide.

Je nám líto, video expirovalo.
MS bikerů vyhráli Švýcaři, Češi skončili osmí

Nejlepším výsledkem Čechů ve štafetě zůstalo stříbro z domácího šampionátu v Novém Městě v roce 2016. Na kontě má reprezentace i dva bronzy, první slavila v roce 2010 právě v Mont Saint Anne.

Mistry světa v cross country na elektrokolech se stali Jihoafričan Alan Hatherly a Švýcarka Nathalie Schneitterová. Zatímco ženy odstartovaly jen v osmi a Schneitterová zvítězila o pět sekund před domácí Kanaďankou Maghalií Rochetteovou, konkurence mezi muži byla výrazně větší.

Hatherly stihl 24,4 kilometru dlouhou trať v čase 1:04:53 a měl více než minutu k dobru na francouzské duo Jerome Gilloux, Julien Absalon. Olympijský vítěz z Londýna 2012 Kulhavý ztratil na vítěze dvě minuty a devět vteřin, na bronz dalšího velikána světa horských kol Absalona měl manko 40 sekund.

Na 34. místě z celkem 45 startujících skončil sedmapadesátiletý Jean Pierre Bruni, otec úřadujícího mistra světa ve sjezdu na horských kolech Loica Bruniho.

Mistrovství světa horských kol v Mont Saint Anne (Kanada):

Cross country - štafety: 1. Švýcarsko (Roth, Baumann, Freiová, Neffová, Schurter) 1:02:55, 2. USA (Blevins, Amos, Battenová, Courtneyová, Swenson) -16, 3. Francie (Daniel, Martin, Ferrandová-Prévotová, Lecomteová, Sarrou) -28, 4. Itálie -58, 5. Kanada -1:09, 6. Velká Británie -1:31, ...8. ČR (Cink, Zadák, Sásková, Čábelická, Zatloukal) -3:15.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články