Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Světový šampionát cyklokrosařů se za čtyři roky vrátí do Tábora

Nejen o tituly světových šampionů v cyklokrosu jde o tomto víkendu ve švýcarském Dübendorfu. Volil se tu také pořadatel mistrovství světa v roce 2024 a jihočeský Tábor při volbě dostal přednost před francouzským Liévine. Pořadatelé slibují, že trať dozná určitých změn, aby byla pro diváky ještě atraktivnější.

SP v cyklokrosu v Táboře - ilustrační foto
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

V Táboře se bude bojovat o světové medaile počtvrté po letech 2001, 2010 a 2015. Pojede se ale pravděpodobně na výrazně odlišné trati, než na jakou jsou diváci z posledních let zvyklí.

"Zvažujeme, že ji ze dvou třetin změníme a zhustíme, aby mohli diváci ještě víc přebíhat a viděli toho víc," uvedl dříve při oznámení kandidatury předseda komise cyklokrosu Petr Balogh.

V příštím roce bude dějištěm MS belgické Ostende, v dalších letech se světová elita sejde ve Fayetteville v USA a v nizozemském Hoogerheide.

Vedle volby pořadatele pro rok 2024 rozhodla ve Švýcarsku Mezinárodní cyklistická unie, že šampionát v roce 2025 zorganizuje francouzská federace. Pořadatelské město bude vybráno později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články