Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Světový pohár v cyklokrosu se vrací do Tábora

Po pětileté odmlce se fanoušci cyklokrosu dočkají závodu Světového poháru v Česku. V příštím ročníku bude čtvrtou zastávku devítidílného seriálu hostit 17. listopadu Tábor. Rozhodla o tom Mezinárodní cyklistická unie (UCI) ve Valkenburgu. 

Jan Nesvadba
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Světový pohár začne opět dvěma závody v USA. V říjnu se pojede poprvé ve švýcarském Bernu a po třítýdenní pauze přijde na řadu jihočeské město. "Z jednoho místa lze vidět víceméně tři čtvrtiny trati, což je naprosto fantastické. Okruh měří necelé tři kilometry, takže jezdce lze sledovat každou chvíli," uvedl předseda cyklokrosové komise ČR Petr Balogh.   

Táborský okruh dobře zná i nový člen tamějšího klubu Jan Nesvadba, jenž na loňském mistrovství Evropy obsadil osmnácté místo. Letos má jednoznačný cíl - stát se českou jedničkou. "Poslední dobou jsem se snažil skloubit horská kola a cyklokros, ale teď už budu věnovat sto procent cyklokrosu, abych mohl usilovat o co nejlepší umístění. Udělám pro to maximum," prohlásil Nesvadba.  

Je nám líto, video expirovalo.
V Táboře se po pěti letech pojede Světový pohár v cyklokrosu

Stejně jako v posledních letech vyvrcholí seriál v nizozemském Hoogerheide. Mistrovství světa v roce 2021 UCI přidělila Ostende, pro které to bude premiéra. Cyklokrosová velmoc Belgie zorganizuje šampionát po pětileté pauze.

Program Světového poháru 2018/19:

23. září - Waterloo (USA)
29. září - Iowa City (USA)
21. října - Bern (Švýc.)
17. listopadu - Tábor
25. listopadu - Koksijde (Belg.)
23. prosince - Namur (Belg.)
26. prosince - Heusden-Zolder (Belg.)
20. ledna - Pont-Chateau (Fr.)
27. ledna - Hoogerheide (Niz.)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články