Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Světový pohár cyklokrosařů začne nakonec v Táboře, ale později

Světový pohár cyklokrosařů začne po dalších změnách v kalendáři vynucených koronavirovou krizí v Táboře. Místo 15. listopadu se v areálu Komora pojede o dva týdny později. Seriál čítá po čtvrtečním jednání Mezinárodní cyklistické unie (UCI) a skupiny organizátorů nakonec pouze pět závodů místo původních třinácti.

"Situace se neustále mění, co platí dnes, nemusí platit za týden. Závod po diskusi s krajskou hygieničkou bude uspořádán bez diváků a za maximálních bezpečnostních opatření. Naším cílem je uspořádat ho i za těchto drastických opatření, i z důvodu přidělení mistrovství světa 2024 do Tábora," řekl předseda komise cyklokrosu Petr Balogh.

Z programu SP nově vypadl závod v belgickém Zonhovenu, kde se mělo jet 13. prosince. Před více než týdnem bylo potvrzeno, že cyklokrosaři nebudou startovat koncem listopadu ve francouzském Besanconu ani v lednu ve švýcarském Villarsu a nizozemském Hoogerheide, kde měl seriál 24. ledna vyvrcholit.

Místo toho skončí v belgickém Overijse, kde se měl jet 1. listopadu první závod. Půjde zároveň o generálku na MS, které by se mělo jet týden nato právě v Belgii. Již dříve vzdali plány na pořádání závodů SP v americkém Waterloo, Dublinu, Koksijde a Diegemu.

Nový program SP v cyklokrosu 2020/21:

29. listopadu - Tábor,

20. prosince - Namur (Belg.),

27. prosince - Dendermonde (Belg.),

3. ledna - Hulst (Niz.),

24. ledna - Overijse (Belg.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články