Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štybarův sok Albert si zlomil zápěstí

Brusel - Velký soupeř cyklokrosového mistra světa Zdeňka Štybara Belgičan Niels Albert bude absentovat několik týdnů se zlomeným zápěstím. Pětadvacetiletého jezdce při tréninku s týmovým kolegou Radomírem Šimůnkem na silnici porazilo auto a padající Albert si bolestivě poranil ruku. Vedoucí závodník seriálu Superprestige na ní bude mít nejméně dva týdny sádru.

Niels Albert
zdroj: Getty Images

"Auto se nám snažilo vyhnout, ale vrazilo do mě zrcátkem. Spadl jsem a hned mi bylo jasné, že to nebude dobré. Levé zápěstí strašně bolelo a nemohl jsem s ním hnout," popsal incident mistr světa z roku 2009 pro list Het Nieuwsblad.

Na jak dlouho z cyklokrosového dění vypadne, není jasné. Podle svého manažera nebude moci pořádně jezdit na kole nejméně měsíc. "To je bída," povzdechl si Albert. V neděli v Hasseltu ho mohou vystřídat v čele série Superprestige krajan Sven Nijs nebo Štybar, o týden později je další závod v Koksijde.

To bude na konci ledna i dějištěm mistrovství světa. "O to víc se na něj zaměřím," dodal zraněný cyklokrosař, který vyhrál šampionát předloni právě před Štybarem. Ten Alberta při podzimních závodech světového poháru v Čechách označil za nejsilnějšího jezdce současného pelotonu.

Na zranění má Belgičan smůlu

V roce 2008 spadl v Gavere během zahřívacího kola před závodem Superprestige a s natrženou slezinou několik dní ležel na jednotce intenzivní péče. Po čtrnácti dnech už ale zase trénoval na kole a na konci ledna vybojoval v Hoogerheide premiérový duhový trikot. Na loňském belgickém šampionátu zase Alberta srazil nepozorný podnapilý fanoušek. Jezdec se při kolizi zlomil žebro a MS v Táboře nedokončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články