Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Štybara kritizovali za neúčast v závodu SP

Pontchateau - Mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar si vysloužil kritiku za to, že vynechal předposlední závod Světového poháru ve francouzském Pontchateau a dal přednost přípravě na světový šampionát v teple ve Španělsku. Absenci mu vytkli Štybarův velký soupeř Sven Nijs z Belgie a funkcionář UCI Peter van den Abeele. "Štybar má na to právo vypustit Světový pohár, ale cyklokrosu to škodí," řekl Nijs, jenž vyhrál světový šampionátu v roce 2006 v německém St. Wendelu, kde se mistrovství pojede i letos.

Já bych to jako mistr světa neudělal, protože v takovém případě máte povinnost se vydat ze všech sil na každém špičkovém závodě. Lidé chtějí vidět ty nejlepší jezdce, jak si každý víkend sahají na dno," dodal Nijs. "Když se bude tohle dít dál, hrozí, že Světový pohár bude upadat a nebude přitahovat takový zájem televizí, což by pro náš sport bylo špatné."

Podle koordinátora UCI pro cyklokros Van den Abeeleho byla Štybarova absence nepřijatelná. "Tohle není hodné světového šampiona. Ubližuje to globalizaci našeho sportu. Mnohem víc si vážím Svena Nijse, který přijel do Francie, i když už nemůže vyhrát celkové hodnocení Světového poháru," uvedl belgický funkcionář.

Štybar, jenž má naplánované soustředění na Mallorce až do pátku 21. ledna, se kritice brání. "Vím, že každý moje rozhodnutí neuvítal s nadšením. Ale chtěl bych říct, že pokud by se závod konal v jiný den, byl bych tam. Miluji cyklokros!" uvedl pětadvacetiletý jezdec, který bude v St. Wendelu obhajovat titul z Tábora.

Jeho rozhodnutí ovlivnilo i to, že ve Světovém poháru byl po měsíční pauze v prosinci vynucené zraněním kolena bez šance zopakovat loňský celkový triumf. "Cestování z Mallorky do Francie by bylo poměrně složité, proto bude lepší tvrdě trénovat," řekl Štybar minulý týden.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články