Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Štybar vyhrál v Igorre v řadě druhý závod cyklokrosařského SP

Igorre (Španělsko) – Druhý závod světového poháru v řadě vyhrál ve španělském Igorre český cyklokrosař Zdeněk Štybar. Triumfoval i před týdnem v belgickém Koksijde, a v průběžném pořadí SP se tak významně přiblížil lídrovi seriálu Nielsi Albertovi. Oba cyklisty dělí už jenom pět bodů. Albert skončil v dnešním závodu druhý. Do elitní desítky se prosadil i devátý Radomír Šimůnek.

Cyklokrosař Zdeněk Štybar
zdroj: ČTK autor: David Veis

Český vicemistr světa potvrdil skvělou formu z posledních čtrnácti dnů. Vedle pohárových akcí zvítězil také v závodě seriálu GVA v Hasseltu a v Superprestige v Hamme-Zogge. Na rychlé trati v Igorre se českým závodníkům až do loňska příliš nedařilo, před rokem ovšem dorazil Štybar do cíle třetí a dnes nenašel přemožitele.

Letos čekal na cyklokrosaře ve Španělsku těžce rozbahněný terén, s nímž si nejlépe poradilo suverénní trio letošní sezony. Přibližně v polovině nastoupil vedoucí jezdec seriálu Albert, ale Štybar s dalším Belgičanem Svenem Nijsem se za něj zavěsili a nedovolili mu ujet. Ostatní již tempu nestačili a začali ztrácet. Na trojici nejlepších nestačil ani Bart Wellens, který absolvoval první závod SP v letošním roce po nemoci.

Postupně se všichni tři vedoucí jezdci pokoušeli nastoupit a soupeře setřást, ale marně. Až v polovině závěrečného okruhu zaútočil Štybar a uspěl. Nijsovi, který v té době jel na druhé pozici, podklouzlo v zatáčce kolo a málem skončil na zemi. Tím přibrzdil i Alberta a Štybar toho využil k získání asi třicetimetrového náskoku, který uhájil až do cílové pásky. Potřetí v kariéře tak mohl slavit prvenství v závodě světového poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články