Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Štybar vyhrál díky triumfu v poslední etapě Eneco Tour

Geraardsbergen (Belgie) - Zdeněk Štybar vyhrál díky triumfu v závěrečné etapě Eneco Tour. Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu si tak v nizozemsko-belgickém závodě elitního seriálu World Tour připsal největší úspěch v kariéře od přechodu na silnici.

Štybar do 208 km dlouhé etapy z Tienenu do Geraardsbergen vyjel jako druhý muž průběžného pořadí se ztrátou devíti vteřin na prvního Nizozemce Toma Dumoulina. Asi pět kilometrů před cílem však za pomoci stájového kolegy Sylvaina Chavanela z Francie pelotonu ujel, dostihl vedoucího uprchlíka Iana Stannarda a ve finiši Brita porazil o čtyři vteřiny.

Zdeněk Štybar: "Tohle je pro zbytek sezony velmi povzbuzující, protože jsem chtěl skončit v nejlepší pětce. Teď mě čeká Vuelta, na které se chci připravit na mistrovství světa ve Florencii, kde by mi měla trať vyhovovat."

V konečném pořadí Štybar zvítězil s náskokem 26 vteřin před Dumoulinem. Třetí Ukrajinec Andrej Grivko za členem stáje Omega Pharma-Quick Step zaostal o 50 sekund. "Opravdu mě to překvapilo. Po zdravotních problémech, které mě letos trápily, jsem rozhodně nečekal, že sem přijedu v tak dobré formě," připomněl český jezdec nedávnou tříměsíční přestávku po operaci kolena.

Štybar, který na Eneco Tour vyhrál i třetí etapu a v sobotu byl druhý, díky vítězství zaznamenal největší úspěch od přechodu k silniční cyklistice před dvěma lety. Jeho dosavadním maximem v etapovém závodě bylo loňské druhé místo na Čtyřech dnech v Dunkerque. Letos byl rovněž šestý na klasice Paříž - Roubaix a celkem zatím na silnici vyhrál šest etap.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články