Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Štybar vybojoval po měsíční přestávce třetí místo

Diegem (Belgie) - Mistr světa Zdeněk Štybar vybojoval po měsíční zdravotní přestávce třetí místo v závodě cyklokrosového seriálu Superprestige v Diegemu. Třetí příčka patří pětadvacetiletému jezdci stáje Telenet Fidea i v průběžné klasifikaci. Z vítězství se radoval domácí Niels Albert, prvenství v seriálu si upevnil dnes druhý Sven Nijs.

Štybar se měsíc zotavoval ze zánětu v koleni a absolvoval intenzivní trénink na Mallorce. Na nedělní díl světového poháru v Zolderu se sice ještě necítil, ale do dnešního závodu vlétl ve velkém stylu. Ihned si vypracoval mírný náskok, ten však po pádu na náročné zasněžené trati opět ztratil.

"Nechal jsem se unést emocemi, bouchly ve mně saze za celý měsíc a jel jsem na úplný doraz. No a výsledek toho byl, že jsem lehnul," prozradil závodník na svých webových stránkách. Při pádu si Zdeněk narazil lýtko, hned po závodě ho ledoval. "Nemělo by to být nic vážného. Pokud budu v pohodě, rád bych objel všechny nadcházející závody podle původního plánu," řekl Štybar.

Zdeněk Štybar:

"Je to sen, vždyť jsem dojel na pódium. Jsem strašně rád, že se to takhle povedlo. Před závodem jsem myslel, že když to hodně dobře půjde, budu někde kolem pátého nebo šestého místa. Necítil jsem se ještě úplně perfektně, v terénu mi chybí trochu více pohody a jistoty v technice, ale věřím, že se to s každým dalším startem zlepší."

Do rozhodujícího trháku se dostali Nijs s Albertem a na Štybara zbyl boj s belgickou přesilou o zbývající pozici na stupních vítězů. Tu nakonec díky zrychlení v druhé polovině závodu s přehledem uhájil.

Závěrečný souboj o vítězství rozhodla poslední technická pasáž, ve které Nijsovi spadl řetěz a loňský mistr světa Albert tak mohl zvednout ruce nad hlavu několik desítek metrů před cílem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články