Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štybar v Zolderu prohrál ve finiši jen s Pauwelsem

Heusden-Zolder – Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar vybojoval druhé místo v závodě Světového poháru v Heusdenu-Zolderu. Na belgickém okruhu podlehl ve strhujícím finiši domácímu jezdci Kevinu Pauwelsovi, který slavil třetí triumf v sezoně a vrátil se do čela celkové klasifikace. Další český reprezentant Radomír Šimůnek skončil desátý.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Závod na blátě v Zolderu se od čtvrtého z devíti kol proměnil v souboj trojice medailistů z letošního mistrovství světa, kde Štybar obhájil titul před Nijsem a Pauwelsem. Český reprezentant zvlášť v závěru hýřil aktivitou a bylo zřejmé, že zastaví pětitýdenní sérii nevydařených výsledků, kterou zakončil den před Štědrým večerem osmým místem na Superprestige v Diegemu.

V předposledním okruhu "cvičně" zaútočil v závěrečné technické pasáži, trojice se ale záhy opět sjela dohromady. Štybar odtáhl celé poslední kolo, ale v kritickém místě tentokrát žádný výraznější náskok nezískal. Přesto před sebe nikoho nepustil a do cílové roviny vjel jako první.

Je nám líto, video expirovalo.
SP v cyklokrosu

V zatáčce před finišem upadl Nijs a vypadl z boje o své čtvrté vítězství v sezoně, jeho krajan ale v posledních metrech dramatického dojezdu předstihl Štybara a uhájil belgickou neporazitelnost v SP. S Nijsem se spolu v triumfech pravidelně střídají od začátku sezony a nyní má v celkovém pořadí o deset bodů navrch Pauwels. "Myslel jsem si, že je mezi námi trochu větší díra. Byl to hrozně dlouhý a těžký sprint. Nastoupil jsem hned na začátku cílové rovinky a mrzí mě, jak to dopadlo. Ale Kevin je fakt dobrý spurtér a je těžké ho udolat," uvedl Štybar.

Štybara od prvního vítězství v sezoně dělilo pár centimetrů, což dal také při průjezdu cílem najevo naštvaným bouchnutím do řidítek. "Byl jsem naštvaný, že to nevyšlo, když už jsem byl k vítězství takhle blízko. Na druhou stranu jsem spokojený, že jsem byl zase schopen bojovat o prvenství. Nečekal jsem to, jen jsem doufal," doplnil Štybar.

Druhý byl letos už v Táboře, kde rovněž prohrál s Pauwelsem, při premiéře v Plzni skončil při Nijsově triumfu za oběma Belgičany třetí. Na stupně vítězů se vrátil po jednom čtvrtém a dvou pátých místech a upevnil si třetí příčku v celkové klasifikaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články