Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Štybar v Belgii vybojoval své druhé prvenství v závodech SP

Koksijde (Belgie) - Český cyklokrosař Zdeněk Štybar vyhrál po dvou letech závod Světového poháru. Na nejvyšší stupeň vystoupil v belgickém Koksijde. Ve spurtu zdolal domácí jezdce Svena Nijse a Klaase Vantornouta. Pro Štybara to bylo páté vítězství v sezoně: dvě vybojoval v Českém poháru, minulý týden uspěl při závodech seriálů GVA a Superprestige. Štybar v této sezoně při závodech SP ještě nechyběl na stupních vítězů. V italském Trevisu a francouzském Nommay dojel druhý, v Plzni třetí. Naopak vítěz všech předchozích závodů SP Niels Albert z Belgie se tentokrát musel spokojit s čtvrtým místem. I tak ale udržel vedení v průběžné klasifikaci, před Štybarem má náskok 15 bodů.

Štybar, který závod SP poprvé vyhrál předloni rovněž v Belgii, potvrdil skvělou formu z posledních dnů. Český cyklista vyzkoušel pozornost soupeřů už v druhém kole. "Ujel jim, ale zbytečně neplýtval silami a nechal se dojet. Potom situaci kontroloval. Když nastoupil Nijs nebo Albert, tak si je sjel okamžitě, ostatní nechal chvíli v naději, ale moc velký náskok jim nedopřál," dodal k průběhu závodu reprezentační kouč Petr Klouček.

Do cílové rovinky vjelo společně pět jezdců, vedle medailistů ještě Albert a Mourey z Francie. Štybar do ní najel na vedoucí pozici, ale k finiši nasadil jako první Vantornout. Český závodník dokázal kontrovat, ale i za ním jedoucí Nijs v posledních metrech zrychlil a Štybar uhájil prvenství jen o centimetry.

Po startu nějaký čas vedl Kamil Ausbuher, ale pak se začal propadat. Do poloviny závodu se držel také Martin Bína, ani on však nasazené tempo nevydržel a nakonec dojel až v třetí desítce. Radomír Šimůnek skončil jedenáctý, do první dvacítky se ještě vešli Petr Dlask a Martin Zlámalík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články