Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Štybar skončil druhý v cyklokrosovém seriálu GVA

Oostmalle (Belgie) - Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar dojel druhý v posledním závodu seriálu GVA za kolegou ze stáje Telenet Fidea Bartem Wellensem. V konečném pořadí osmidílného seriálu obsadil rovněž druhé místo za dalším Belgičanem Svenem Nijsem, který celkové hodnocení ovládl již posedmé. Již před startem dnešního závodu v Oostmalle bylo téměř jisté, že Nijs prvenství uhájí. Od startu si hlídal čelo závodu i největší soupeře a šesté místo v cíli mu stačilo, aby v sezoně získal alespoň jeden velký úspěch. Vše ostatní - Světový pohár, Superprestige i světový šampionát ovládl Štybar.

Český jezdec, jenž ztrácel na Nijse 14 bodů, zkusil zaútočit hned v prvním okruhu. Cílem projel první i ve druhém kole a tím si zajistil prvenství ve sprinterské soutěži. Od třetího kola ale na rychlé a písčité trati dominoval Wellens. Soupeřům ukázal záda, po sedmém z deseti okruhů již měl k dobru minutu a bezpečně si dojel pro prvenství.

Štybar měl před posledním závodem na druhém místě stejně bodů jako Niels Albert, kterého dnes jasně předčil. Suverén první poloviny sezony dojel až na desátém místě.

Nijs si hlídal Štybara, ale ten se mu přesto v osmém kole dokázal vzdálit, když vyrazil za Klaasem Vantornoutem. V posledním okruhu před ním Belgičan spadl a na zemi skončil i český závodník. Klesl až na páté místo, ale dokázal zmobilizovat síly a znovu nechyběl na stupních vítězů. Za Nijsem zaostal o šest bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články