Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Štybar popáté vyhrál mistrovství republiky

Hlinsko - Mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar popáté vyhrál mistrovství republiky. Na druhém místě, s téměř minutovou ztrátou za největším favoritem šampionátu, dnes v Hlinsku dojel Martin Zlámalík, třetí byl Jaroslav Kulhavý. Štybar, jedoucí v duhovém trikotu, unikl soupeřům hned v úvodním kole a suverénním výkonem je odsoudil pouze k boji o druhou pozici. Tu na náročné trati dlouho držel vicemistr světa z cross country na horských kolech Kulhavý, v den svých 26. narozenin však nakonec neodolal Zlámalíkovu zrychlení a na stříbro nedosáhl.

Na jubilejním 60. mistrovství ČR byl ve hře nejen republikový titul, ale také nominace na světový šampionát v německém St. Wendelu a celkové prvenství v tuzemské pohárové sérii Toi Toi Cup. To si po těsném souboji nakonec odnesl David Kášek, jemuž v Hlinsku stačilo páté místo.

Štybar pátým triumfem vyrovnal bilanci Petra Dlaska, který dnes dojel čtvrtý. Nejúspěšnějším jezdcem v historii je Radomír Šimůnek starší, který domácí šampionát vyhrál sedmkrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrovství republiky vyhrál Štybar
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články