Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štybar opět králem českého cyklokrosu

Tábor - Mistrovství republiky v cyklokrosu vyhrál největší favorit Zdeněk Štybar. Na okruhu v Táboře, kde se za tři týdny uskuteční světový šampionát, si dnes dojel pro čtvrtý domácí titul. Druhý skončil jeho kolega z týmu Telenet Fidea Petr Dlask a třetí byl Martin Bína z Budvaru Tábor, který si tím zajistil i obhajobu prvenství v pohárovém seriálu Toi Toi Cup. Na náročnou, sněhem pokrytou trať celkem vyrazilo 39 českých jezdců a navíc devítka nejlepších domácích juniorů.

Největší favorité opanovali čelo závodu hned po startu. Tempo udávali Štybar a domácí Bína, za nimi jezdili Radomír Šimůnek, Dlask a v úvodu také Zdeněk Mlynář. Až z desáté pozice po nájezdu do terénu se kupředu posouval Martin Zlámalík.

Zdeněk Štybar

"Jsem strašně rád, že jsem titul obhájil, protože rád reprezentuji Českou republiku v Belgii a mohu vozit mistrovský trikot. I když to vítězství vypadalo jednoduše, tak tomu rozhodně nebylo, naopak to byl hodně těžký závod."

Je nám líto, video expirovalo.
Štybar počtvrté vyhrál mistrovství republiky

Už v druhém kole ale ukázal záda všem soupeřům nejlepší český jezdec Štybar a zbytek závodu změnil ve své velké sólo. Po třech okruzích ze sedmi měl Štybar náskok téměř 40 sekund a o jeho prvenství nebylo pochyb. Za ním Dlask rychle dojel Šimůnka a posléze se vydal stíhat i druhého Bínu. V šestém kole bylo jeho úsilí korunováno úspěchem; táborského jezdce dojel, po pár stovkách metrů se mu dokonce vzdálil a s jistotou završil dvojnásobný úspěch stáje Telenet Fidea.

Naopak Šimůnek se psychicky zlomil a mistrovský závod dojel v tréninkovém tempu. V posledním kole dostihl Zlámalík i Bínu, takže o třetím místě se rozhodlo až ve spurtu. V něm svoji rychlost potvrdil Bína a uhájil alespoň bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články