Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štybar neschází v nominaci Deceuninck–QuickStep, popáté pojede Vueltu

Už popáté v kariéře okusí Zdeněk Štybar slavnou Vueltu. Rodák z Plané je totiž v nominaci týmu Deceuninck–QuickStep na třetí Grand Tour v této sezoně, která začne v úterý. V roce 2013 dokázal na španělském závodě vyhrát i jednu z etap.

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu absolvoval v roce 2012 právě na Vueltě debut na závodech "velké trojky". Naposledy ji jel loni a obsadil 55. místo.

Startem na Vueltě si vynahradí absenci na Tour de France, kde chyběl kvůli bolavému kolenu, i zrušení slavné klasiky Paříž-Roubaix, kterou měl původně jet 25. října. Po jejím odřeknutí kvůli koronaviru se mu i proto otevřela cesta k další účasti na Vueltě.

"Štyby měl letos velkou chuť jet Grand Tour poté, co ho zranění připravilo o Tour de France," řekl sportovní ředitel belgické stáje Rik Van Slycke.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Vueltě omezí přístup fanoušků u startu, cíle i k tratím

Mezi úkoly českého jezdce bude patřit i pomoc spurterovi Samu Bennettovi, jenž se pokusí navázat na výkonnost z Tour de France, kde ovládl bodovací soutěž. Devětadvacetiletý Ir tak překazil slovenské hvězdě Peteru Saganovi útok na osmý zisk zeleného dresu.

V osmičlenné sestavě Deceuninck-QuickStepu budou i tři debutanti na Grand Tour - Ital Andrea Bagioli, Američan Ian Garrison a Němec Jannik Steimle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články