Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Štybar má před Paříž-Roubaix naražené rameno, závodit ale bude

Paříž – Tréninková jízda nevyšla podle představ Zdeňka Štybara, český jezdec nezvládl zatáčku a bolestivě šel k zemi. I s naraženým ramenem ale věří v dobrý výsledek na svém čtvrtém Paříž-Roubaix. V týmu Quick-Step Floors v neděli absolvuje svůj poslední závod Štybarův kolega Tom Boonen. Přímý přenos Paříž-Roubaix začíná v neděli 9. 4. od 10:50 na webu ctsport.cz, od 11:20 na ČT sport a webu. Závod je vysílán ve své kompletní délce.

Problémy Zdeňka Štybara v tréninku na Paříž-Roubaix
zdroj: ČTK/BELGA autor: DAVID STOCKMAN

Při týmové tréninkové jízdě Štybar pocítil zrádnost kostek. Vylétl ze zatáčky a skončil tvrdě na zemi. "Prořízl jsem galusku v zatáčce a upadl. Mám naražené rameno, na dlani jsem odřený, asi budu při závodě trpět, ale jezdit se s tím dá. Nějak to přežiju," řekl.

Štybar nebyl před závodem stoprocentně fit ani loni a po léčbě antibiotiky tehdy skončil hluboko v poli poražených. Předloni přitom v Roubaix vybojoval druhé místo. "Cítím, že mám letos na jaře nejlepší formu, a přitom mám nejhorší výsledky," přiznal. Očekává velmi rychlý závod. "Trať je kompletně suchá, v neděli má být až 20 stupňů a má foukat spíš jižní vítr, což znamená, že budeme mít většinou vítr v zádech. Může z toho být letecký den," popsal podmínky.

Hrdina belgických fanoušků Boonen loni těsně prohrál souboj o rekordní páté vítězství. V neděli bude mít po 16 letech v profesionálním pelotonu poslední šanci. A Štybar by byl rád u toho. "To bych si moc přál, kdybych s ním přijel až na dráhu. Ale to je sen všech kluků od nás z týmu. Doufám, že budu mít dobrý den," dodal.

Závodu Paříž-Roubaix a šancím Zdeňka Štybara se věnuje i cyklistický Velo fokus podcast.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články