Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štybar je po operaci, do tréninku se vrátí nejdříve za 14 dní

Praha - Cyklista Zdeněk Štybar se podrobil operaci pravého kolena, v němž měl zánět. K tréninku se jezdec belgického týmu Omega Pharma-Quick-Step bude moct vrátit za dva až tři týdny.

Bývalý dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu závodil naposledy 7. dubna, kdy dojel šestý ve slavném jednorázovém podniku Paříž - Roubaix. O lepší výsledek ho ve Francii připravila kolize s divákem, po níž ztratil kontakt s dvojicí dalších uprchlíků. Koleno ho přitom zlobilo už o měsíc dříve. "Měl jsem s tím problémy od Tirrena," řekl Štybar.

Závod Tirreno - Adriatico se jel 6. až 12. března. Po klasikách zkusil odpočívat, ale potíže přetrvávaly. "Všichni říkali, že je to jen špatným počasím, že to bude dobré. Ale když jsem pak začal znovu trénovat, nijak se to nezlepšovalo. Cítil jsem to při aquajoggingu i cvičeních na stabilitu," popsal Štybar.

Rozhodnutí jít na operaci padlo v úterý a dnes ráno zákrok v Lovani absolvoval. "Koleno by mělo být vyčištěné a celý problém vyřešený. Jen tomu musím nyní dát nějaký čas, aby srostly stehy. Zhruba za dva až tři týdny bych mohl být opět na kole, ale zrovna teď mám akorát nohu nahoře a leduju jí," uvedl Štybar.

Současné zranění nesouvisí s problémem, který měl právě s kolenem ještě při cyklokrosu. "Tohle je na jiném místě," řekl sedmadvacetiletý jezdec. Zdravotní komplikace mu narušila závodní program. "Přišel jsem tím o Kalifornii a teprve uvidím, jak to bude pokračovat dál. Je docela rozdíl, zda se dostanu na kolo za dva, nebo až za tři týdny, takže i od toho se to bude odvíjet," prohlásil Štybar.

I proto trochu litoval, že operaci nepodstoupil dříve. "Není to nic moc takhle v rozjeté sezoně. Ztratil jsem zbytečně přibližně těch deset dnů, kdy už se to mohlo řešit, ale to se nedá nic dělat," konstatoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články