Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štybar je Pan Závodník, notovali si před MČR v cyklokrosu Boroš s Nesvadbou

Získá Zdeněk Štybar rekordní osmý titul mistra České republiky v cyklokrosu, nebo ho dokáže někdo porazit? Hlavními pronásledovateli budou zejména Michael Boroš a Jan Nesvadba. Prvně jmenovaný je obhájcem zlata z posledních dvou šampionátů, Nesvadba skončil před dvěma lety třetí a loni druhý. Oba start trojnásobného mistra světa, který se už několik let plně věnuje kariéře na silnici, vítají. Přímý přenos závodu sledujte v sobotu od 13:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdeněk Štybar během tréninku před MČR v cyklokrosu v Holých Vrších
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

"Jsem rád, že Zdeněk Štybar bude startovat. Je to dobře pro celý český cyklokros. Je daleko větší medializace a bude určitě i více diváků," řekl šestadvacetiletý Boroš. Z toho, že bude cesta za zkompletováním zlatého hattricku výrazně trnitější, si hlavu neláme. "Opravdu jen dobře, že tam Zdeněk bude. Sluší se, aby to byl pořádný závod," dodal.

Očekává, že Štybar pojede na náročné trati v Holých Vrších brzy v čele. "Nemá moc bodů, takže nebude stát vepředu při startu, ale myslím si, že bude brzo na špici. Dokázal to v Belgii, tady to bude mít určitě jednodušší. Je to Pan Cyklista, skvělý závodník. Záleží na podmínkách, ale řekl bych, že velké skupinky se tvořit nebudou. A další soupeři? Zlobit určitě budou Honza Nesvadba a Tomáš Paprstka. Jsem zvědavý na mladý kluky, třeba na Tomáše Kopeckého," vyjmenoval Boroš hlavní aspiranty pódia.

Celkově si velká očekávání příliš nepřipouští k tělu. "Mistrák je pro mě závod jako každý jiný. Jen startuju o hodinu a půl dřív, než jsem normálně zvyklý z Belgie. Jinak se snažím brát to jako každý jiný podnik. A jdu do toho naplno. Hattrick by byl takovou prima odměnou, ale nemyslím na to, nestresuje mě to. Bylo by to samozřejmě krásný, ale je to jeden závod. Může se stát cokoliv," zakončil Boroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Štybar bude na MČR v cyklokrosu usilovat o zápis do historie

Také Nesvadba hovořil o Štybarovi jako o Panu Závodníkovi. "Určitě bude těžké získat jeho skalp. Moc se na sobotu těším. Vždy to bylo v jeho otěžích a všichni směřovali pozornost na něj, tak uvidíme, jak to bude vypadat," uvedl sedmadvacetiletý Nesvadba, který se těsně před šampionátem stal otcem dcery Andělky.

"Vždycky jedu na mistrák s tím, že chci medaili. Což byla možná chyba, letos mám proto v hlavě titul. Ale bude to setsakramentsky těžké. Ať Zdeněk nebo Michael (Boroš) jsou hodně silní a pak jsou tam i další, třeba Tomáš Paprstka. Ten na to ladí víceméně celou sezonu, protože se mu nepovedl její úvod," shodl se Nesvadba s Borošem.

"Překvapit nicméně může i Emil Hekele, který objíždí závody C2 v Rakousku a zajíždí solidní výsledky. Můj tip je, že od druhého kola bude vepředu určovat tempo Zdeněk Štybar, a uvidíme, co 'Bory', jak se k tomu postaví. Dobré pro nás je, že se média budou soustředit hlavně na 'Štybyho'," doplnil Nesvadba.

Sám si přeje extrémní podmínky. "Ideálně, pokud bude od startu až do cíle pršet a bude pořádný bláto," pousmál se Nesvadba. "Tamní trať mám hodně rád. Už od třiadvacítek jsem tam byl vždycky na bedně, ale je pravdou, že se mi nikdy nepodařilo vyhrát. Od vánočních svátků, kdy to po nemoci nebylo ono, jde forma zase nahoru. Uvidíme," uzavřel Nesvadba.

Program MČR v cyklokrosu:

12:00 - ženy elite + do 23 let
13:35 - muži elite + do 23 let

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články