Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Štybar je na Eneco Tour již druhý a v závěrečné etapě bude bojovat o celkový triumf

La Redoute (Belgie) – Cyklista Zdeněk Štybar útočí na Eneco Tour na celkové vítězství. Český jezdec stáje Omega Pharma-Quick Step v předposlední šesté etapě skončil druhý a i v celkovém pořadí se posunul na druhou příčku. O další etapový triumf na nizozemsko-belgickém závodě připravil českého jezdce, který zvítězil ve středu v hromadném spurtu, Španěl David López. Štybar za ním zaostal o dvě sekundy.

Zdeněk Štybar
zdroj: Isifa autor: Andrzej Grygiel

Štybar byl v etapě od začátku aktivní a snažil se sbírat bonifikační sekundy, cítil ale ještě únavu z páteční časovky. "Postupně se to zlepšilo. I tak to byl ale byl hodně těžký den," uvedl český jezdec. "Se spurtem jsem mohl začít o 50, nebo 60 metrů dřív. Kdybych to udělal, mohlo to být ještě lepší, ale po etapě se to mluví. Pravda je, že jsme všichni čekali do poslední chvíle, protože konec v La Redoute je hodně prudký," zhodnotil závěr etapy.

Trikot lídra závodu neudržel Nizozemec Lars Boom, jenž dnes ztratil stejně jako dosud celkově druhý Francouz Sylvain Chavanel, vítěz páteční časovky a Štybarův kolega z týmu Omega Pharma-Quick Step. Do čela se posunul díky čtvrtému místu v etapě dlouhé 150 km Nizozemec Tom Dumoulin, na kterého Štybar ztrácí osm sekund.

O své první celkové vítězství v závodu WorldTour může český exmistr světa v cyklokrosu zabojovat v nedělní závěrečné etapě dlouhé 208 km.

Cyklistický závod Eneco Tour (WorldTour) - 6. etapa (150 km):

1. López (Šp./Sky) 3:51:10, 2. Štybar (ČR/Omega Pharma-Quick-Step), 3. Paterski (Pol./Cannondale) oba -2, 4. Dumoulin (Niz./Argos), 5. Bakelants (Belg./RadioShack), 6. Madrazo (Šp./Movistar) všichni -4.

Průběžné pořadí: 1. Dumoulin 20:14:01, 2. Štybar -8, 3. Grivko (Ukr./Astana) -23, 4. Bakelants, 5. Impey (JAR/Orica) oba -29, 6. Westra (Niz./Vacansoleil) -37.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články