Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Štybar bude pokračovat v Etixxu, Bakalově stáji se upsal na další dva roky

Pau (Francie) – Před pár dny vyhrál etapu na slavné Tour de France a definitivně ukázal, že přestup z cyklokrusu na silnici byl správnou volbou. Teď se navíc dočkal prodloužení smlouvy a i nadále tak bude jezdit v barvách stáje Etixx - Quick-Step. S belgickým týmem českého podnikatele Zdeňka Bakaly se dohodl na nové dvouleté smlouvě a bude jeho dres oblékat minimálně do roku 2017. 

Je nám líto, video expirovalo.
Štybar o dva roky prodloužil smlouvu v Etixxu

"Jsem opravdu šťastný a hrdý na to, že mohu v tomto týmu pokračovat i další dva roky. Rád bych poděkoval majiteli Zdeňku Bakalovi a Patricku Lefevereovi (generální manažer) za to, jak mi věří. Dodává mi to sebedůvěru a chuť tvrdě pracovat," prohlásil Štybar během volného dne na Tour de France.

Bývalý trojnásobný mistr světa v cyklokrosu připomněl, že právě díky současnému zaměstnavateli má možnost jezdit na silnici. "Byla to od Etixx - Quick-Step jedna z největších příležitostí mé cyklistické kariéry. Byl jsem schopen uspět v cyklokrosu, pak následoval přechod na silnici, kdy jsem se zúčastnil největších závodů světa, včetně těch na kostkách, které miluju. Pár závodů už jsem i vyhrál a budu se rád pokoušet o to, aby přibyly i další," doplnil devětadvacetiletý jezdec.

"Věřili a investovali jsme do Zdeňka, když opustil cyklokros kvůli silnici. Je to oddaný kluk, který se za poslední roky ohromně posunul dopředu. Je to bojovník a ví, co chce. Už vyhrál pár závodů, etapu na Vueltě, na Tour, také Eneco Tour a Strade Bianche. Ale my skálopevně věříme, že v jeho případě to nejlepší ještě přijde," uvedl Lefevere. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články