Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stránský se zimy nebojí: Cyklokros je u mě na prvním místě

Velkou nadějí tuzemského cyklokrosu je Matěj Stránský. Mladík, který hodně závodí i na horských kolech, potvrdil své ambice o víkendu při Světovém poháru v Táboře, kde s přehledem ovládl závod juniorů.

Matěj Stránský
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Přitom se svěřil, že ne vše bylo podle jeho představ. "Nejsem zvyklý závodit takhle brzy, takže jsem nevěděl, co od toho čekat. Ale po prvních dvou kolech jsem věděl, že na to mám, a tak jsem za to ve třetím kole vzal a vyšlo to," vysvětloval spokojený vítěz.

"Je to povzbuzení," konstatoval Stránský, ale výsledek nepřeceňoval, protože na startu nebyla zdaleka kompletní konkurence. "Bohužel tady nejeli kluci z Belgie a Holandska, takže to není porovnání s celým světem, ale aspoň vím, že mezi lidmi, kteří tu dneska byli, na to mám nejvíc," dodal.

Na další program nejisté sezony se úspěšný junior těší. "Za dva týdny máme mistrovství republiky, pak je Světový pohár v Namiru a po Vánocích další dva," popsal, co jej čeká v nejbližších týdnech.

Vzhledem k tomu, že kromě cyklokrosu se věnuje také závodům na horských kolech, není úplně jasné, co je u něho na prvním místě. Ale on sám v tom jasno má: "Cyklokros je u mě číslo jedna, ten mě baví nejvíc," přiznal s tím, že jej neodrazují ani často velice tvrdé podmínky. "Nevadí mi to, zimu mám rád," dodal závodník, který může jednou navázat na slavné předchůdce, jako byli Štybar, Šimůnek, Dlask, Červínek, Fišera a další.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články