Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stošek si odskočil z biku na gravel a stal se mistrem Evropy

Martin Stošek slaví velké vítězství, v italském Asiagu se stal mistrem Evropy v gravelu. Třicetiletý specialista na maratony na horských kolech vyhrál historicky druhý kontinentální šampionát ve stále populárnějším cyklistickém odvětví s téměř čtyřminutovým náskokem.

zdroj: Reuters autor: Stephane Mahe

V gravelových závodech se jezdí na kole připomínajícím silniční na štěrkových, polních a lesních cestách či cyklostezkách.

Loňský vicemistr světa v maratonu Stošek se od soupeřů ve vedoucí skupině odpoutal v posledním kole a do cíle po 153 kilometrech dojel s náskokem 3:44 minuty před Britem Tobym Perrym. Třetí skončil s odstupem 4:19 minuty Belgičan Jenno Berckmoes.

"Jde o krásnou zlatou tečku za sezonou. Kdybych vyhrál mistrovství Evropy v maratonu na horských kolech, tak skáču do výšky. Teď bezprostředně po závodě mi přijde, že druhé místo z mistrovství světa na horských kolech minulý rok nebo stříbro z Cape Epic ve mně zanechalo větší stopu. Přitom je jasné, že titul z Evropy je můj dosavadní největší úspěch. Vždyť je to první mistrovský dres z mezinárodního šampionátu," uvedl Stošek na webu Českého svaz cyklistiky.

Závod žen na 102 km vyhrála stříbrná olympijská medailistka v cross country Sina Freiová ze Švýcarska.

Mistrovství Evropy v gravelu se jelo týden po výrazně silněji obsazeném mistrovství světa v Belgii, které vyhrály nizozemské hvězdy Mathieu van der Poel a Marianne Vosová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články