Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sto kilometrů se nezávodilo, ve spurtu pak 4. etapu Gira ovládl Bouhanni

Bari (Itálie) – Sto ze sto dvanácti kilometrů jeli jezdci bez nástupů ve vycházkovém tempu. Nelíbilo se jim totiž, že je dojezd v Bari nebezpečný a silnice příliš kluzké. V závěrečném finiši deštivé čtvrté etapy Giro d'Italia, která byla zároveň první na Apeninském poloostrově, poté dominoval Francouz Nacer Bouhanni, který po drtivém finiši porazil druhého Itala Giacoma Nizzolu a bronzový dojel Nizozemec Tom Veelers.

Nacer Bouhanni po triumfu ve 4. etapě Gira d'Italia
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yuzuru Sunada

Růžový trikot udržel po přesunu závodu z Irska do Itálie Australan Michael Matthews. Vedoucí postavení nemusel hájit až do cíle, protože jezdci se v průběhu etapy s vedením závodu dohodli, že poslední okruh v Bari už se do celkové klasifikace započítávat nebude.

Úvodních sto kilometrů cyklisté nezávodili kvůli obavám, že deštěm zmáčené ulice v cílovém městě budou klouzat a budou nebezpečné, což se potvrdilo. V posledních dvou kilometrech došlo ke třem pádům.

Závodit se začalo až v závěru a Bouhannimu se povedlo vybojovat první etapové vítězství na jedné z Grand Tour, i když ho předtím postihl defekt. "Kolegové z týmu odvedli skvělou práci a dotáhli mě zpátky do čela pelotonu. V posledním kole mi to dvakrát nebo třikrát ujelo, ale udržel jsem se na kole a dal do toho všechno," komentoval své zrychlení třiadvacetiletý člen stáje FDJ.fr.

Vítěz dvou etap Kittel odstoupil kvůli nemoci

V první italské etapě už se po dni volna neobjevil Němec Marcel Kittel, který v Irsku vybojoval dvě etapová prvenství. Spurtér týmu Giant-Shimano odstoupil ze závodu kvůli horečce.

"Giro mě dostalo dřív, než jsem si myslel. Jsem strašně zklamaný," uvedl Kittel, který neplánoval závod absolvovat celý, nicméně skončil dříve, než chtěl. "Stejně jsem už dosáhl všeho, co jsem si předsevzal. Rozhodně bych tady nejel až na doraz, abych se nezničil před Tour," dodal s výhledem na další vrchol sezony.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 4. etapa Giovinazzo - Bari (112 km):

1. Bouhanni (Fr./FDJ.fr) 2:22:06, 2. Nizzolo (It./Trek), 3. Veelers (Niz./Giant), 4. Ferrari (It./Lampre), 5. Viviani (It./Cannondale), 6. Montaguti (It./AG2R), 7. Dehaes (Belg./Lotto), 8. Mezgec (Slovin./Giant), 9. De Backer (Belg./Giant), 10. Chicchi (It./Neri Sottoli) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. Matthews (Austr./Orica) 12:28:43, 2. Petacchi (It./Omega Pharma-Quick-Step) -8, 3. Oss (It./BMC Racing) -10, 4. Santaromita (It./Orica), 5. Durbridge (Austr./Orica), 6. Tuft (Kan./Orica), 7. Weening (Niz./Orica) všichni -14, 8. Urán (Kol./Omega Pharma-Quick-Step), 9. Serry, 10. Pauwels (oba Belg./Omega Pharma-Quick-Step) všichni -19.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články