Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Stejný scénář jako ve Slaném, cyklokrosový pohár dál vedou Boroš a Zemanová

Michael Boroš a Kristýna Zemanová vyhráli v Rýmařově čtvrtý závod Českého poháru v cyklokrosu. Oba zopakovali po týdnu triumfy ze Slaného, shodně zvítězili potřetí v sezoně a vedou průběžné pořadí šestidílného seriálu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Boroš a Zemanová vyhráli ČP v Rýmařově

Boroš se o prvenství utkal s polským reprezentantem Markem Konwou. Společně vjeli do posledního okruhu, v náročném úseku český jezdec zaútočil a cílem pak projel s pětisekundovým náskokem. Třetí skončil jeho týmový kolega z ČEZ Tábor Šimon Vaníček.

"Dost dlouho jela spolu velká skupina a nebylo možné získat nějaký náskok. V závěru jsme spolupracovali s Konwou a teprve pak se to nadělilo. O vítězství jsem rozhodl až v nejtěžší pasáži, kde jsem nastoupil a podařilo se mi ho setřást. Čtvrtý start - třetí vítězství, takže za mě velká spokojenost," citoval server cyklokros.cz Boroše, který vedle Rýmařova a Slaného vyhrál také zahajovací závod v Mladé Boleslavi. Pouze v Hlinsku se musel sklonit právě před Konwou.

Zemanová se všem soupeřkám začala vzdalovat ve druhé polovině závodu a vyhrála přesvědčivě s více než půlminutovým náskokem před Belgičankou Joyce Vanderbekenovou a Pavlou Havlíkovou.

"Dnes to bylo všechno parádní, zcela jistě úplně nejlepší závod sezony. Od startu jsme jely ve velké skupině a já se snažila hlídat druhou pozici, v klidu si pak ve čtvrtém kole nastoupila. Všechno vyšlo na jedničku," pochvalovala si Zemanová. Vedoucí ženě seriálu kazí pohárovou bilanci v této sezoně jen čtvrté místo z Mladé Boleslavi, kde zvítězila Havlíková.

Předposlední díl Toi Toi Cupu je na programu 17. listopadu ve Veselí nad Lužnicí, pohár pak vyvrcholí 11. prosince v Jičíně.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Rýmařově (Bruntálsko):

Muži: 1. Boroš (ČEZ Tábor) 1:01:48, 2. Konwa (Pol.) -5, 3. Vaníček (ČEZ Tábor) -13, 4. Haring (SR) -27, 5. Stránský (Brilon) -58, 6. L. Petruš (D2mont Merida) -1:02.

Průběžné pořadí (po 4 ze 6 závodů): 1. Boroš 199, 2. Konwa 188, 3. Stránský 183.

Ženy: 1. Zemanová (Brilon) 50:27, 2. Vanderbekenová (Belg.) -32, 3. Havlíková (Lawi junior) -37, 4. Vaníčková (Brilon) -38, 5. Bajgerová (Dukla Praha) -43, 6. Krzystalaová (Pol.) -47.

Průběžné pořadí (po 4 ze 6 závodů): 1. Zemanová 197, 2. Havlíková 192, 3. Štěpánová (Maloja Pushbikers) 178.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články