Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stáj Sky se o budoucnost bát nemusí, sponzorovat ji bude nejbohatší Brit

Fanoušci cyklistiky začnou už brzy skloňovat jméno Ineos. Veleúspěšný tým Sky po této sezoně převezme chemická společnost tohoto jména, kterou vlastní nejbohatší Brit Jim Ratcliffe. Televizní společnost Sky oznámila už loni v prosinci, že své angažmá v týmu ukončí.

Team Sky v Paříži
zdroj: ČTK/BELGA autor: DAVID STOCKMAN

"Ineos je nadšený, že přebírá zodpovědnost za tak skvěle fungující tým. Cyklistika je skvělý taktický sport, jehož popularita neustále roste po celém světě," řekl Ratcliffe.

Ineos je největší soukromou firmou v Británii, zaměstnává přes 17 tisíc lidí. Ratcliffeův majetek podle loňského žebříčku Sunday Times činí 21 miliard liber.

"Jsem nadšený, že my jezdci i další členové týmu zůstaneme dohromady i v dalším roce. Těším se na pokračování úspěšné spolupráce, nyní pod hlavičkou Tým Ineos. Velké díky všem, kteří se na tom všem podíleli," řekla hvězda britského týmu Chris Froome.

Je nám líto, video expirovalo.
Tým Sky má nového sponzora

Tým Sky vznikl v lednu 2010 s cílem mít prvního britského vítěze Tour de France. O dva roky později jej dokázal naplnit Bradley Wiggins. Na jeho úspěchy pak navázal Froome, který Tour vyhrál čtyřikrát (2013, 2015, 2016, 2017). Dominanci jezdců Sky loni prodloužil Geraint Thomas. Froome navíc vyhrál i Vueltu a Giro d'Italia.

"Oznámení je skvělou zprávou pro tým, cyklistické fanoušky i celý sport. Končí tím nejistota v týmu a rychlost, s jakou k tomu došlo, symbolizuje velkou důvěru v naši budoucnost. Tohle je začátek mimořádně vzrušující nové kapitoly pro nás všechny jako týmu Ineos," uvedl zakladatel týmu a jeho jediný dosavadní šéf Dave Brailsford.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články