Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stáj Rubena Birell Specialized sází na nové tváře

Praha - Špičková česká cyklistická stáj Rubena Birell Specialized získala do svých řad pět nadějných jezdců v čele s předními bikery Janem Škarnitzlem a Jiřím Friedlem. Dalšími posilami týmu jsou Michal Kaněra, Ondřej Zelený a Karolína Kalašová. Vedení týmu věří, že se Škarnitzlovi s Friedlem podaří alespoň částečně zacelit mezeru po odchodu vicemistra světa v cross country Jaroslava Kulhavého. Ten bude od této sezony nově oblékat dres americké stáje Specialized Factory Racing.

"Rádi bychom udrželi přední pozice, na kterých jsme, a v týmech skončili do 15. místa ve světovém žebříčku," nastínil manažer a spolumajitel týmu Ivan Sova na tiskové konferenci v Praze. "Věřím, že doma budou oba na prvních příčkách, ve Světovém poháru bychom chtěli mít vždy alespoň jednoho kluka do 10. nebo 15. místa," dodal.

Angažování obou předních českých závodníků, kteří se mají podle plánu zúčastnit všech sedmi podniků Světového poháru, má však dlouhodobější záměr. "Celý ten projekt směřujeme k tomu, aby kluci startovali na olympijských hrách v Londýně," prohlásil Sova.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklistická stáj Rubena zbrojí

Oba závodníci se v současnosti především seznamují s materiálem. "Momentálně je pro nás všechno nové. Budeme mít nyní dobrou možnost si to osahat při tréninkových dávkách na Kypru a směřovat přípravu ke startu Světového poháru," řekl Friedl. Úvodní závod série se uskuteční v dubnu v jihoafrickém Pietermaritzburgu.

V Birell týmu může být každý

Novinkou stáje je také projekt amatérského Birell týmu, jehož členem se může na webu Birell.cz stát každý milovník cyklistiky. Při registraci dostanou zájemci za zvýhodněnou cenu startovací balíček, obsahující originální týmový dres, dva pláště na kolo a karton nealkoholického piva. Členové tohoto hobby týmu se posléze mohou účastnit speciálních týmových soutěží nebo mají zajištěné volné starty v závodech.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články