Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Stáj Elkov posílí "mladší bratři" Kelemen a Ťoupalík

Nejlepší domácí cyklistická stáj Elkov Kasper získala do svých řad dvě zajímavé posily. Její barvy budou od nové sezony hájit Petr Kelemen a Jakub Ťoupalík, oba mladší bratři úspěšných cyklistů. Z týmu naopak odešel Karel Hník a závodní kariéru ukončil František Sisr, který ale v královéhradecké stáji bude nadále působit jako mechanik.

Petr Kelemen
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Od nových jezdců bychom chtěli, aby se prosadili v kategorii do 23 let na starty na mistrovství světa a Evropy. Mají na to, aby patřili mezi absolutní špičku v této kategorii, kdy v českém měřítku už tam oba patří a je třeba se posunout dál," uvedl v tiskové zprávě sportovní ředitel Vladimír Vávra.

"Petr Kelemen je schopný zajet výborně časovku, takže se budeme snažit, aby v této disciplíně získal pozici české jedničky. Jakub Ťoupalík v závěru sezony po pádu tolik nezávodil, ale teď už je v pořádku. Jde o univerzálního závodníka, který by měl být schopný prosazovat se v kopcích," dodal Vávra.

Kelemen i Ťoupalík následují své bratry. Sourozencem dvacetiletého Petra Kelemena, který se prosazuje také na dráze, je o devět let starší Pavel Kelemen, mistr Evropy v keirinu z roku 2015. Bratrem devatenáctiletého Jakuba Ťoupalíka je o pět let starší Adam Ťoupalík, vítěz silničního závodu na letošním mistrovství republiky v Mladé Boleslavi.

Mistr republiky v cyklokrosu z roku 2015 a medailista ze světových šampionátů mezi juniory a jezdci do 23 let Adam Ťoupalík přišel do Elkovu před rokem. Za stáj bude i v příštím roce jezdit celkem desítka závodníků. Vedle Kelemena a bratrů Ťoupalíků patří do sestavy Jakub Otruba, Dominik Neuman, Michal Schlegel, Matěj Zahálka, Michael Kukrle i zkušení třicátníci Alois Kaňkovský a Jan Bárta.

Nový tým, nová výzva

Petr Kelemen, jenž byl ještě jako závodník týmu CCC Development Team na republikovém šampionátu druhý v časovce mezi muži do 23 let, vnímá příchod do Elkovu jako velkou výzvu.

"Nový tým, nové závody a noví závodníci  opravdu se těším. Věřím, že naberu spoustu zkušeností, neboť s Kubou Ťoupalíkem budeme nejmladšími členy sestavy a v hradecké stáji je od koho čerpat. Budu v jednom týmu s Aloisem Kaňkovským nebo Janem Bártou, od kterých se toho chci hodně naučit. Navíc jako druhý nejlepší kontinentální tým budeme mít kvalitní závodní program. Díky tomu se můžu výkonnostně hodně posunout," uvedl Kelemen.

Velkým krokem dopředu je nové angažmá i pro Jakuba Ťoupalíka. "Pro mě je Elkov Kasper jedním z nejlepších kontinentálních týmů v Evropě. Jako velké pozitivum beru to, že s většinou kluků z týmu se znám, a navíc je tady můj bratr Adam. Bydlíme společně, už letos jsme spolu na tréninku strávili stovky hodin a to, že budeme závodit v jednom týmu, je takový bonus. Adam má mistrovský dres, což je reklama pro nás všechny. Nejen pro tým, ale i pro naši rodinu. Věřím, že si v závodech můžeme i vzájemně pomáhat a posouvat se tím dál," prohlásil Ťoupalík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články