Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Spurt v Uničově si ve 2. etapě Czech Cycling Tour podmanil Meeus, Neumann dojel devátý

Po úvodní týmové časovce pokračovala Czech Cycling Tour druhou etapou z Prostějova do Uničova, kterou vyhrál Belgičan Jordi Meeus. Soutěž vede Australan Luke Durbridge z týmu Mitchelton-Scott. Nejlepší z Čechů je průběžně šestnáctý Dominik Neumann, jenž tentokrát skončil devátý.

Závodníci na Czech Cycling Tour
zdroj: ČTK autor: Zaorálková Jana

Na téměř 200kilometrové trati brzy ujela tříčlenná skupina, která si vytvořila takřka čtyřminutový náskok. Achterberg, Fabbro a Bouwman byli ale včas dostiženi pelotonem.

Očekávaný hromadný spurt v Uničově opanoval dvaadvacetiletý Meeus před krajanem Timem Merlierem, jehož v etapě podporoval kolega z týmu Petr Vakoč. Nejlepším Čechem se však ve druhé části čtyřdílného klání stal osmý Neumann z Elkov Kasper.

"Najel jsem docela dobře do poslední zatáčky, ale po ní jsem se nechal zatlačit na bariéru, kde jsem ztratil pár šlápnutí a už to nebylo úplně nejlepší umístění," hodnotil Neumann.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhou etapu Czech Cycling Tour opanoval Belgičan Meeus

Sobotní etapa povede z Olomouce do Frýdku-Místku (209,8 km), závěrečná nedělní z Mohelnice do Šternberka (179,2 km).

Cyklistický závod Czech Cycling Tour - 2. etapa (Prostějov - Uničov, 193,4 km):

1. Meeus (Belg./SEG Racing Academy) 4:41:34, 2. Merlier (Belg./Alpecin-Fenix), 3. Kanter (Něm./Sunweb), 4. Kooij (Niz./Jumbo-Visma), 5. De Bie (Belg./Bingoal-Wallonie Brusel), 6. Hölgaard (Nor./Uno-X Pro Cycling), ...9. Neuman (ČR/Elkov-Kasper), 13. T. Bárta, 23. Petr Kelemen (oba ČR), 35. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Durbridge 5:01:23, 2. Groves, 3. Hamilton, 4. Howson, 5. Bauer (všichni Austr./Mitchelton-Scott) všichni stejný čas, 6. Denz (Niz./Sunweb) -22, ...16. Neuman, 17. Schlegel, 18. A. Ťoupalík, 19. Otruba, 21. J. Bárta, 23. Kukrle, 24. Hník (všichni ČR/Elkov-Kasper) všichni -28, 37. Vakoč -39.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články