Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sprinter Kelemen zahájil SP až 26. místem

Cali – Čeští cyklisté na úvodním dráhařském Světovém poháru v Cali nevybojovali žádné umístění v elitní desítce. Nejlépe si z kvarteta reprezentantů vedl Adam Ptáčník, který ve sprintu skončil sedmnáctý. Tomáš Bábek v keirinu a Lucie Hochmannová v omniu skončili devatenáctí. Mistr Evropy v keirinu Pavel Kelemen se potýkal se žaludečními problémy a ve sprintu obsadil 26. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
SP 2015/16 Kolumbie

"Hned po příletu tři dny zvracel, nic nejedl. Problémy způsobila alergie na ovoce. Na start nastoupil hodně zesláblý," řekl šéftrenér českých dráhařů Svatopluk Buchta. Celkový výsledkový výpadek týmu vysvětlil ztrátou formy po mistrovství Evropy. I tak čekal větší bodový příděl v bojích o účast na olympijských hrách i březnovém mistrovství světa.

"Stále si ale držíme podle neoficiálního pořadí postupová místa. Zásluhou loňských dobrých výsledků je náš náskok komfortní. Potřebujeme však už v dalším Světovém poháru začátkem prosince na Novém Zélandu bodovat výrazněji," uvedl Buchta.

Na výkonech reprezentantů v Cali podle něj mohla sehrát roli i aklimatizace. "Většina nejlepších cyklistů odletěla hned po mistrovství Evropy do Kolumbie. My jsme ještě jeli domů. Nikdo neví, jak je to (s aklimatizací) správně," řekl trenér a přidal i další možný důvod odstupu za světovou elitou. "Doplácíme na to, že nemáme krytý velodrom s dřevěnou dráhou. Zkoušeli jsme si domluvit přípravu v Německu a Polsku. V obou případech jsme narazili. Jsme už pro jezdce z těchto zemí soupeři a trénink nám neumožnili," uvedl Buchta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články