Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Špatné zprávy. Parťáci Kulhavého i Ulmana v průběhu 3. etapy Cape Epic odstoupili

Třetí etapa Cape Epic skončila pro dva české cyklisty velmi špatně. Jaroslav Kulhavý i Matouš Ulman totiž přišli o své parťáky Sama Gaze, respektive Tomáše Višňovského. Čeští závodníci mohou pokračovat, ovšem už jen jako samostatní jezdci. Nejlépe se z Čechů daří Kristianu Hynkovi v dvojici s Petterem Fagerhaugem, kterým náleží šestá pozice v průběžném pořadí.

Biker Jaroslav Kulhavý na závodě horských kol Cape Epic
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Kulhavý tak nepřidá své čtvrté vítězství v Jihoafrické republice. Jeho novozélandský parťák Gaze musel před třetí etapou kvůli zranění z první etapy vzdát. Letošní pátou Kulhavého účast na Cape Epic provází smůla od začátku. Původně měl obhajovat loňskou výhru s Howardem Grottsem, ale Američan onemocněl a začátkem března musel start vzdát.

Kulhavý si následně našel náhradu Gaze, ten ale hned v pondělí havaroval a po pádu na hlavu přes řídítka utrpěl otřes mozku. Úterní etapou se Gaze protrápil, s Kulhavým ztratili 28 minut na vítěze a propadli se na celkové 19. místo. Novozélanďan i tak chtěl v maratonském závodu pokračovat, ale lékaři mu start do další etapy nedoporučili.

O parťáka přišel i Ulman. Nejlépe tak na tom z českých bikerů je osmatřicetiletý vítěz z roku 2014 Kristian Hynek, jenž je s mladým Norem Petterem Fagerhaugem průběžně šestý. Vede německo-brazilská dvojice Manuel Fumic, Henrique Avancini.

Etapový závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - 3. etapa (107 km):

Muži elite: 1. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) 4:30:00,3, 2. Huber, Stiebjahn (Švýc./Něm.) -2:24,4, 3. Ferraro, Porro (It.) -3:43,8, ...8. Hynek, Fagerhaug (ČR/Nor.) -8:36,0, 47. Cink, Mantecón (ČR/Šp.) -1:07:49,5.

Průběžné pořadí: 1. Fumic, Avancini 13:19:31,9, 2. Schurter, Forster (Švýc.) -2:41,5, 3. Huber, Stiebjahn -7:45,1, ...6. Hynek, Fagerhaug -17:41,7, 34. Cink, Mantecón -2:04:40,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články